“Дунав” (Св) спечели турнир по хокей на трева

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
54 четения

В Свищов се проведе 11-ото издание на турнира по хокей на трева за купа “Цветан Радославов”, което бе част от празника “Свищовски лозници”. Организатори на спортното събитие бяха СКХТФ “Дунав”, БФХТ, Община Свищов и СУ “Цветан Радославов”, а официални гости – кметът Генчо Генчев, президентът на румънската федерация по хокей на трева Дан Кодреану, председателят на съдийската колегия по хокей на трева на Румъния Адриан Турку и доц. д-р Антонио Антонов – изпълнителен директор на БФХТ. В турнира участваха 4 отбора при деца до 12 години, пет отбора при момичета и момчета до 14 г. и три отбора при юноши и девойки до 16 г.
Състезателите на СКХТФ “Дунав” се представиха отлично и спечелиха първи места при 16-годишните и 14-годишните и второ място при 12-годишните. С индивидуални награди за най-полезен състезател бяха отличени двама хокеисти от “Дунав” – Дейвид Радков (14 г.) и Преслав Христов (16 г.).
При децата до 12 г. турнира спечели НСА, следван от “Дунав” (Свищов), “Лъвчета” (Неделино) и “Христо Ботев” (Байкал). При момичета и момчета до 14 г. първи е “Дунав”, следван от “Лъвчета” , НСА, “Христо Ботев” и “Локомотив” (Червен бряг), а при юноши и девойки до 18 г. свищовлии отново са първи, следвани от “Лъвчета” и “Локомотив”.
Турнирът за купа “Цветан Радославов” е последният през спортносъстезателната година в календара на БФХТ и е определящ за ранглистата на отборите по хокей на трева и класирането им за участие в държавните първенства на открито през октомври.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново