“Дунав” и “Локо (ГО) играят на Никулден

Публикувано на пт, 28 Ное. 2014
231 четения

Горнооряховци се надяват да имат повод за радост и в оставащите два мача.

Мариян Иванов се завръща за утрешния мач в Гълъбово
Реваншът от турнира за Купата на България между “Дунав” и “Локомотив” ще се играе на 6 декември – Никулден, реши Спортно-техническата комисия към БФС. Предложението бе от страна на русенския тим с предварителното съгласие на “железничарите”.
Двубоят от 1/8-финалната фаза за Купата на България първоначално бе насрочен за 3 декември, сряда. След промяната началото му е фиксирано за 6 декември, събота, от 13 ч. на Градския стадион в Русе.
Двата отбора завършиха 1:1 в първия мач в Горна Оряховица на 29 октомври. Те се разбраха втората среща да не е в сряда, а в събота, заради възможността повече хора от двата града да гледат мача. Горнооряховският тим не отписва мача и е амбициран да спечели реванша в Русе, за да продължи на 1/4 финал напролет.
Преди това обаче локомотивци трябва да изиграят последния си двубой от есенния полусезон на “Б” група. Последното им гостуване е утре от 14:30 ч. на “Ботев” (Гълъбово). Съперникът е на девето място с 5 победи, три равни и 6 загуби.
Евентуална победа ще позволи на “железничарите” да запазят второто си място в класирането. В момента “Локомотив” е на 3 т. след водача “Монтана”, който приема “Раковски”, и на 1 т. пред “Пирин” (Благоевград), който гостува на “Бургас”.
Изтече наказанието на защитника Мариян Иванов и той ще бъде на линия за утрешната среща. За домакините от Гълъбово ще отсъства наказаният за 1 мач Иван Винков.
“Ботев” са здрав домакински отбор. Дразнител сме за тях и ще се хвърлят здраво. Ние ще се постараем да вземем максимума и в този мач. Всички футболисти са здрави. До края имаме два мача, но най-важен е всеки предстоящ. Дано завършим победно силното си представяне на чужд терен тази есен”, коментира старши треньорът Сашо Ангелов.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново