Вдъхновената игра стигна само за реми срещу “Ботев” в Пловдив

Публикувано на ср, 21 окт. 2020
113 четения

“Етър” разруши прокобата от 11 поредни загуби като гост на “Ботев” (Пд), като направи равенство 1:1. Точката измъкна Преслав Боруков с гол в добавеното време, като очертаващата се загуба щеше да е повече от незаслужена. Макар и отново без няколко отсъстващи основни играчи “болярите” направиха силен мач, като владееха играта през цялото време, а особено след почивката надмощието им бе тотално. Заслужава да се отбележи и че агитката на “Етър” тотално надвика тази на домакините.
Първите 15 минути бяха подчертано за гостите, които обаче стигнаха само до един удар с глава на Кацаров в аут. За жалост нелеп гол падна в тяхната врата в 18-ата минута. Неделев центрира отляво, топката рикошира от крака на Ангелов, а Хр. Иванов и Купенов не се разбраха и за Джонатан остана да я насочи в мрежата за 1:0. В 28-та минута Боруков бе изпреварен от вратаря. Етърци владееха топката, но така и не стигнаха до завършващ пас и точен удар. За “канарчетата” в 30-ата минута Ат. Илиев стреля силно отдалеч, но Христо Иванов улови.
“Ботев” можеше да реши до голяма степен мача с втори гол в 47-ата минута. Димитър Тонев излезе на скорост сам срещу вратаря, но би до гредата. “Виолетовите” обаче се вдигнаха и окупираха половината на домакините, като заредиха положение след положение. В 50-ата минута рейд на Боруков завърши с удар, уловен от вратаря. За домакините пък Шоколаров стреля силно отдалеч край вратата. Пет минути по-късно Дани Пехливанов бе съборен пред пеналта и от фаула топката рикошира в стената и излезе в корнер. След изпълнението му Боруков стреля с глава, но Аргилашки улови.
Най-чистата възможност бе в 57-мата минута, когато Дани Пехливанов излезе сам срещу вратаря и стреля, но той спаси, като изби в корнер. В 62-рата минута Стелиян Добрев шутира по земя, но Аргилашки улови. В ответната атака Атанас Илиев стреля, но Христо Иванов улови.
Сериозна контузия получи Кацаров, който бе заменен принудително от Щерев. После в игра влязоха и Пуертас и Йосков на мястото на Алдаир и Добрев. “Виолетовите” се поизмориха, но не се отказаха да търсят изравнителния гол. В 80-ата минута Боруков прати топката в мрежата, но преди това Пуертас бе направил фаул срещу Аргилашки. Две минути преди края Мариян Иванов центрира отляво и Свилен Щерев с глава би до гредата.
Течеше последната минута на триминутното добавено време, когато настойчивостта на етърци даде резултат. Пак Мариян Иванов центрира отляво, топката се отклони от Купенов и Преслав Боруков находчиво я прати в мрежата – 1:1.
Макар и да си остава последен в класирането, “Етър” показа, че няма намерение да се предава и ще се бори до последно за мястото си в групата.
“Етър”: Христо Иванов, Здравко Илиев, Георги Купенов, Пламен Крачунов, Стелиян Добрев (83 Валентин Йосков), Мариян Иванов, Божидар Кацаров (64 Свилен Щерев), Даниел Пехливанов, Алдаир Ферейра (68 Пако Пуертас), Милчо Ангелов, Преслав Боруков.

Играчът на мача Преслав Боруков:
“Ще се борим със зъби и нокти до края”
“Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за мен! Това за мен е нещо специално, тъй като е моята първа награда за Играч на мача.
Започнахме много добре, много агресивно, с висока преса в тяхната половина, но в 18-ата минута поради неразбирателство получихме гол пак от статично положение. В първите 20 минути надиграхме “Ботев”, през второто полувреме също. Хиксът не е най-коректният резултат, можехме да си тръгнем и с трите точки.
И през второто полувреме спазвахме тактическите указания, продължихме да налагаме преса, почнахме да отнемаме повече топката и да правим положения в тяхната половина. Сега имаме гостуване на “Созопол” за купата и домакинство на “Берое”. Искаме да трупаме точки и да се борим със зъби и нокти до края.
Сезонът тече, имаме мачове, аз съм футболист на “Етър” и искам да се доказвам, да трупам игрови опит. Искам да благодаря на моя отбор специално за цялата борба, за това, че се борихме до последно. Аз играя на сто процента и искам отборът да върви напред. Специални благодарности и на Пламен Крачунов за асистенцията. Има зимен, после летен трансферен прозорец, аз се раздавам на терена, другото го движи моят мениджър. В момента съм футболист на “Етър”.

Петко Петков: “В крайна сметка
равенството ни задоволява”
“Мачът се разви по такъв начин, че вкарахме гол в самия край и съм доволен. Поздравявам отбора. Има много неща, които могат да се желаят от играта ни, но поздравявам момчетата за влагането и себераздаването. Доста нелепо допуснат гол, неприятно е, когато получиш такова попадение.
Мачът стана двуостър и двата отбора създадохме положения, в крайна сметка равенството ни задоволява. Ситуацията е такава, че се надявах да съберем отбор след коронавируса. Но днес отново получихме удар след контузията на Божидар Кацаров, явно ни преследват неприятности, но трябва да се справяме, няма да се оплакваме. Надявам се, че ще се завърнат още момчета и да разполагам с целия си отбор, защото смятам, че “Етър” може да изглежда още по-добре. Доста хора имаме отвън.
Постоянно гледаме играчи, този процес закъсня много при нас. Надявам се бързо да можем да адаптираме футболистите, привлечени досега, и да привлечем още нови състезатели. Нямаме много дълбочина в състава, но програмата е наситена. Ние сме “Етър”, не можем да отписваме нито един мач. Ще се борим да продължим и за купата. Надявам се да влязат няколко човека в четвъртък и да успеем да се справим с този сгъстен цикъл.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново