“Болярчета” спечелиха турнир в помощ на 9-годишно момче, дариха наградата си

Публикувано на ср, 19 февр. 2020
136 четения

Детският тим на “Болярчета” спечели футболен турнир в Севлиево, организиран в помощ на 9-годишния Мартин Пенев. Детето е диагностицирано с левкемия, а изпитанията за него и семейството му тепърва започват. Управата на ДЮШ по футбол в Севлиево, съвместно с родители на деца от школата, направиха благотворителен турнир по Футбол 5, тъй като лечението на Марти изисква средства. Имаше поставени две урни, в които всеки желаещ да помогне.
В своята група децата на “Болярчета”, родени 2011 г., надиграха “Павликени” с 4:1 и “Ботев” (Дебелец) с 3:1. Дебелчани пък се наложиха над севлиевци със 7:2, а домакините отстъпиха с 0:1 и на “Павликени”.
В група “Б” участва “Етър”, който взе три победи – с 2:1 над “Янтра 2013” (Габрово), с 2:0 над “Севлиево” и с 2:1 над “Локомотив” (ГО). Габровци пък победиха горнооряховци с 3:1.
На финала “Болярчета”, чийто треньор е Кирил Борисов, победиха съгражданите си от “Етър” с 3:1. Чудесен бе жестът им след мача, когато децата подариха купата за първото си място на семейството на Марти! Трети стана “Янтра 2013”, следван от “Ботев” (Дебелец), “Севлиево”, “Локо” (ГО) и “Павликени”.
Общата сума, събрана от благотворителния турнир, е 7732.08 лева. Организаторите и семейството отправиха искрените си благодарности към всички, подкрепили каузата “Да помогнем на Мартин да пребори болестта”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново