“Болярчета” със силно представяне на турнира на “Звездичка” в Бургас

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
281 четения

Силно представяне записаха малките футболисти на СК “Болярчета” в традиционния турнир в Бургас, организиран от местния клуб “Звездичка”. Великотърновци участваха в три възрасти – родени 2008, 2009 и 2010 г.
Изключително успешни бяха изявите на набор 2010. Общо пет отбора участваха в надпреварата и играха всеки срещу всеки – “Бургас спорт”, “Нефтохимик”, “Болярчета” и два отбора на “Звездичка”. Великотърновци грабнаха три победи и едно реми, което им бе достатъчно за първото място. Те победиха “Нефтохимик” с 3:2, “Бургас спорт” с 2:1, разгромиха с 11:2 втория тим на “Звездичка” и направиха 1:1 с първия състав на домакините. Втори с точка по-малко остана “Нефтохимик”.
Мариян Недялков от “Болярчета” бе избран за най-добър защитник, а Евелин Станев стана голмайстор с 12 попадения.
Масово бе участието при родените 2009 г. – общо 15 отбора, разпределени в три групи. “Болярчета” имаха малшанса да попаднат в най-силната група, заедно с тимовете на “Ботев” (Пловдив), “Суперстарс” (Пд), “Нефтохимик” и “Локомотив” (Дряново), като двата пловдивски отбора са първи и втори на Футбол 5 в зона “Пловдив”. По регламент в Бургас от всяка група напред се класираше само първенецът.
“Болярчета” спечелиха победи над “Суперстарс” (Пд), “Локомотив” (Др) и “Нефтохимик” и във възловия мач отстъпиха на “Ботев” (Пд), което ги прати на второто място. Въпреки това Петър Тодоров бе избран за най-добър вратар в турнира. При родените 2008 г. малшанс в няколко мача прати отбора на 7-мото място. “Доволни сме от това, че играхме срещу силни съперници преди нашия турнир. Благодарим на нашите приятели от “Звездичка” за организацията и ги очакваме на нашия турнир”, коментира треньорът Десислав Божков.
Именно Коледният турнир за купа “Болярчета” е следващото изпитание. Предстои пето юбилейно издание и като такова се очертава то да е най-оспорвано и силно. Турнирът ще е в 4 възрасти – родени 2007, 2008, 2009 и 2010 г.
Най-много участници ще има при най-малките – 12 отбора, разделени в две групи по 6 тима. Това са “Болярчета”, “Делфините” (Вн), “Берое”, “Локо” (Пд), “Шампион” (Ст. Загора), “Аристон” (Русе), “Делфините-2”, “Шампион-2”, ДФК “Видин”, “Орлета” (Пазарджик), “Добруджа” и “Дунав” (Рс). Десет са отборите при набор 2009 – “Болярчета”, “Делфините”, “Звездичка” (два отбора), “Сердика” (Сф), “Локомотив” (Русе), “Аристон” (Рс), “Берое”, “Несебър” и ДФК “Видин”.
При 2008 г. за отличията ще спорят “Болярчета”, “Дунав”, “Арена запад” (Казанлък), “Звездичка”, “Добруджа” и “Локо” (Русе). Осем са отборите при най-големите, родени 2007 г.: “Болярчета”, “Локомотив” (ГО), “Добруджа”, “Сердика” (Сф), “Арена запад” (Кз), “Инекс” (Кърджали), “Локо” (Рс) и ДФК “Видин”. За децата ще има много награди и подаръци.
Набори 2009 и 2010 г. ще играят в залата на Великотърновския университет, но някои от мачовете им ще са в ДКС “В. Левски”, където са всички срещи на 2007 и 2008 г. Двубоите стартират в 12 ч. на 14 декември в ДКС и са до вечерта в двете зали, а турнирът по същата схема продължава до 17-и т.м., когато е закриването и награждаването.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново