“Болярчета” (2013 г.) спечелиха турнир, надпреварата събира 8 възрастови групи

Публикувано на ср, 17 мар. 2021
174 четения

Отбори от осем възрастови групи, разделени в три седмици, участват в осмото издание на футболния турнир за Купа “Болярчета”, като мерят сили на стадион “Христо Ботев” в Дебелец, на изкуствения терен “Трифон Иванов” и “Балкан Арена” във В. Търново. Надпреварата стартира в три възрасти – на Футбол 9 за родени 2010 г., Футбол 7 за набор 2012 и Футбол 5 за 2013 г.
“32 отбора общо взеха участие в трите възрасти, като толкова силен турнир досега не сме имали със силни школи в съответните възрасти”, коментираха организаторите от СК “Болярчета”.
При родените през 2010 г. на финала “Черно море” (Варна) победи “Добруджа” с 2:0, а за 3-4 място “Дунав” (Русе) отнесе ЦСКА-София с 5:1. Най-добър вратар стана Виктор Романов от “Етър”, най-добър състезател – Явор Маринов от “Черно море”, голмайстор е Емир Мехмедов от “Дунав”.
При набор 2012 г. на финала “Болярчета” и “Национал” завършиха 3:3 в редовното време, а при дузпите гостите измъкнаха победата с 2:3 и взеха трофея. За бронзовите медали ДЮФК “Янтра” (Габрово) се наложи над ЦСКА-София с 3:1. Индивидуалните награди взеха Никола Андреев от ЦСКА-София за вратар № 1, MVP е Петър Камбуров, а голмайстор – Калин Дъров от “Болярчета”.
Носител на купата при набор 2013 е отборът на “Болярчета” след успех с 5:3 срещу “Национал-1” на финала. Трети е вторият тим на “Национал”, победил с 4:3 “Приказките” (Добрич). Ивайло Тодоров от “Национал-1” е най-добър вратар, MVP е Мартин Петков от “Болярчета”, голмайстор – Пепи Димитров от “Национал-1”. Организаторите Десислав Божков, Николай Колев, Олег Чолаков и Кирил Борисов благодариха за подкрепата на кметство Дебелец, Георги Недев, ОП “Спортни имоти и прояви”, ФК “Етър ВТ”, всички родители и приятели на клуба, както и на спонсорите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново