“Болярчета” (2013 г.) спечелиха футболния турнир “Болярчета къп”

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
248 четения

Отборът на “Болярчета” спечели футболния турнир за едноименната купа при родените 2013 г. Надпреварата на Футбол 7 се проведе на изкуствения терен “Трифон Иванов” и събра осем отбора, разделени в две групи по четири. Великотърновци нанизаха пет победи с обща голова разлика 32:1!
В групата си възпитаниците на Николай Колев победиха ЦСКА с 2:0, разгромиха “Севлиево” с 13:0 и ДЮФК Габрово с 9:1. На полуфинала отстраниха “Левски” (София) с 4:0. На финала съперник отново бе ЦСКА, като този път успехът бе още по-убедителен 4:0.
“Този набор 2013 г. играе тоталния футбол и го играе по начин, който кара другите да губят ума и дума. Не само Велико Търново, но и цяла България ще се гордее с тях след време, убеден съм в това. Досега не съм виждал отбор да играе по този начин, очаква ги огромно бъдеще, само да са здрави и все така жадни за футбол”, коментира треньорът Николай Колев.
В мача за бронзовите медали “Левски” удари с 13:3 “Локомотив” (Г. Оряховица). При родените през 2014 г. победител е отборът на “Атлетик” (Несебър), победил на финала “Дунав” (Русе) с 3:1. На трето място се подредиха “Хлапетата” (Благоевград) след 4:2 над “VR София 2”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново