“Болярките” загубиха с 2:0 от “Пирин Лейдис” в равностоен мач

Публикувано на чт, 10 юни 2021
109 четения

Женският тим на “Етър” отстъпи с 2:0 на “Пирин Лейдис” при гостуването си в Благоевград, но определено можеше да вземе поне точка. Успехът на домакините ги прати на 4-то място в “А” група, а етърки остават засега шести.
Отборът на Валентин Витанов отново бе лишен от контузени основни състезателки, като този път към тях се присъедини и най-опитната – Велизара Владимирова. Въпреки това “болярките” играха много активно и доминираха в началото. Още в 9-ата минута Мирела Моева излезе очи в очи с Милена Караколева, но вратарката на “Пирин” отрази удара. До почивката “Пирин Лейдис” все пак отправи един удар от 40 метра чрез Здравка Парапунова, при който вратарката Мартина Илиева изби.
В 60-ата минута домакините поведоха в резултата с красив гол на Антонина Шопска, която от границата на наказателното поле стреля в обратния ъгъл – 1:0. Малко след това в 72-та минута “Етър” пропусна да изравни. Мирела Моева нахлу на скорост в наказателното поле и бе изблъскана, което доведе до дузпа. Моева от бялата точка литна вратарката в обратния ъгъл, но ударът ѝ мина встрани от вратата.
В 78-та минута съдийката се реваншира с несъществуваща дузпа за домакините. Здравка Парапунова излезе сама срещу вратарката и стреля в тялото ѝ, след което падна сама, но реферката отсъди 11-метров наказателен удар, от който Парапунова със силен удар оформи крайното 2:0.
“И двата отбора са на едно ниво, но ние показахме по-смислена игра. Играем с малките момичета, осакатени сме, но благодаря на момичетата за хубавия футбол. Равният мач беше най-справедлив. Публиката много ни обиждаше, а това са едни деца, дори влизаше в полемики с охраната. Не мога да приема това, защото се разваля целият имидж на “Пирин”, коментира Валентин Витанов.
“Етър”: Мартина Илиева, Тодорка Тодорова, Анастасия Трифонова, Йоанна Стефанова, Цвети Василева, Симона Стоянова, Недред Застург, Михаела Михайлова, Мирела Моева, Павлина Николова, Татяна Радоева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново