“Болярите” завършват сезона с гостуване на “Литекс” в Тетевен

Публикувано на пт, 11 Ное. 2022
101 четения

Последен мач от есенния полусезон предстои на “Етър”. Великотърновският тим гостува на “Литекс”, като мачът ще се играе на стадион “Георги Бенковски” в Тетевен. Там домакинства “оранжевият” тим заради ремонта на градския стадион в Ловеч.
Мачът е днес от 14:30 ч., като по решение на Спортно-техническата комисия отпадна прякото му предаване по “Диема спорт”. Главен съдия е Мариян Гребенчарски от София с асистенти Мартин Мачев и Иван Иванов, четвърти съдия е Стоян Арсов, а съдийски наблюдател – Радослав Станев от Варна.
Победа гарантира второто място на “виолетовите” за есенния полусезон. Пред тях в момента е само дублиращият отбор на ЦСКА 1948, който обаче по наредба няма право на влизане в Първа лига. Етърци са амбицирани да завършат победно есента и да запазят сериозните си шансове за елита. Мача пропуска халфът Евгений Илиев, който лекува контузия. Все още не е ясно дали ще бъдат на линия Крум Стоянов и Кольо Станев, които пропуснаха последните срещи също поради травми. За домакините от “Литекс” пък двубоя пропускат поради наказания Георги Радев и Слави Косев.
Старши треньорът на етърци Емануел Луканов в последно време предпочете да не прави изявления преди мачовете. Единственото, което каза по повод на предстоящата среща, е: “Още в мача с “Ботев-2” сменихме някои футболисти, за да им запазим силите за двубоя с “Литекс”. Не знам какъв терен ни очаква в Тетевен и ще преценим кой да играе, в какво физическо и ментално състояние е”. Отборът тръгва за Тетевен днес в 10:30 ч. с надежди да завърши есенния полусезон с победа и да запази поне второто си място.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново