“Болярите” излизат срещу “Берое” в бенефиса с шампионския екип от ’91 г.

Публикувано на пн, 7 юни 2021
125 четения

С футболен празник ще отбележи “Етър” З0-ата годишнина от шампионската титла на “виолетовите”. На 9 юни 1991 г. “болярите” стигнаха до най-големия връх в историята си. Кръглата годишнина ще бъде почетена именно на тази дата – на 9 юни от 18:30 ч. шампионският тим на “Етър” ще посрещне ветераните на “Берое”. Проявата е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.
Мачът е кулминацията от куп прояви в чест на юбилея в празничния ден. Те ще започнат с традиционната фен зона за привържениците с музика, храна и напитки, която ще продължи от 15:00 до 23:00 ч. По същото време ще отвори и фен магазинът. Специални паметни шалчета за юбилея ще бъдат там в продажба за феновете, както и книгите “Трифон Иванов – Железния: Биография на една вечна легенда” и “Те играха за “Етър”, а също и юбилейният вестник на Ангел Ганцаров “Виолетови шампиони”.
От 15:30 ч. в залата за пресконференции на стадиона ще има две прожекции на филма “Виолетови шампиони”.
Празненствата на стадион “Ивайло” стартират от 18:00 ч., като входът ще бъде свободен за всички зрители. Тържественото шествие и представяне на отборите от Детско-юношеската школа на “Етър” на пистата на стадион “Ивайло” под аплодисментите на публиката е символ на приемствеността във великотърновския футбол.
Шампионите от “Етър” ще излязат в 18:10 ч., като всеки един от футболистите ще бъде подобаващо представен. Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа на “Етър”! Тя пристига на стадион “Ивайло” специално за празника – за първи път от 1991 г. насам феновете ще я видят, а шампионите отново ще могат да я вдигнат в ръцете си така, както го сториха преди точно 30 години! Досега в клубната витрина бе само реплика на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от феновете.
После предстои и тържествена част, в която възпоменателни плакети ще получат всички участници в мача “Етър” – “Берое” (ветерани). Самата среща стартира от 18:40 ч., като “виолетовите” легенди ще бъдат водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров. Те ще играят в две полувремена по 20 минути, а при евентуално равенство ще има и дузпи.
Друга от изненадите е екипът, с който ще излязат за мача футболистите на “Етър”. Той бе направен специално за юбилея и е пълно копие на шампионския екип, с тогавашната емблема на клуба, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано “Шампиони-91”. В почивката на мача пред централния сектор ще бъдат представени и книгите “Трифон Иванов – Железния: Биография на една вечна легенда” и “Те играха за “Етър” и юбилейния вестник “Виолетови шампиони”, с които всеки може да се сдобие на място.
За участниците в мача, разбира се, е предвидено и “трето полувреме”, в което вечерта ще могат да се върнат към спомените си за славните шампионски времена.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново