“Берое” би “Етър” с 2:0, можеше и с още

Публикувано на пн, 18 мар. 2013
279 четения

Победа над “Берое” можеше да измъкне етърци от четворката на изпадащите, но се случи обратното – старозагорци спечелиха с 2:0 мача в Сливен, а можеха да стигнат и до още по-убедителен резултат. Близо 600 души гледаха мача на стадион “Хаджи Димитър”, като 500 от тях бяха от Стара Загора.
Гостите натиснаха от самото начало и наложиха здрав превес. В 3-ата минута Лоузейро стреля опасно и Филипович извади в корнер, а нов удар на Пламен Крумов от фаул под напречната греда бе отново изваден от вратаря. Опасен изстрел на капитана Дончо Атанасов профуча край гредата. Халфовата линия на етърци изобщо я нямаше, особено дефанзивните полузащитници Илмаз и Махамат, това позволяваше на беройци безпрепятствено да стигат до вратата. В 18-ата минута това стори и В. Христов, добре че Рисхолт изби пред голлинията.
Чак към средата на полувремето “Етър” пренесе играта в центъра и направи няколко атаки. При центриране на Жак Фей защитник на гостите изби, а в 27-ата минута след добра атака на Саидходжа отдясно топкатка стигна до Любенов, но ударът му бе блокиран. Междувременно нов опасен удар на съперника бе изваден в корнер, а чак в 45-ата минута етърци създадоха чисто положение – Трифонов изведе Муши, но силният му удар мина край гредата.
Кадровите проблеми идваха един след друг. Мача не започна контузеният стопер Хримович, а на почивката излезе и пострадалият при сблъсък десен бек Циенциала. Това принуди Сердар Даят да пуска напред Веселинов, да върне като ляв бек Кр. Трифонов, а като десен да отиде Протасевич.
Всичко се реши в 55-ата минута. Защитата изпусна Георги Андонов и Протасевич се принуди да го спре с ръка – последва логичен червен картон за поляка и жълт за Любенов за протести срещу решението. Фаулът бе перфектно изпълнен от Пламен Крумов, който завъртя топката в мрежата – 0:1. Сега пък като десен бек отиде да играе Мехмет. Атаките на гостите продължиха и Андонов направи опасен рейд в пеналта между трима защитници, а в 65-ата минута Елиаш с мощен шут прати топката в напречната греда. Малко след това Мартинс влезе грубо на вратаря Филипович и получи картон, а след малко бе съборен в центъра и двата отбора се хванаха за гушите, при което реферът показа нови картони на Кр. Трифонов и Бор. Христов, но откровено пощади имащия вече картон Кастелана.
“Виолетовите” не се прибраха и потърсиха изравняване, но в 70-ата минута при поредната бърза атака Венци Христов реши всичко – 0:2. До края той и Атанасов направиха пропуски, а пореден силен удар бе спасен от Филипович. Чак в 87-ата минута от фаул Любенов принуди Иван Караджов да избива в корнер и това бе първият точен удар на “Етър” във вратата. При такава статистика във Варна нещата се получиха, но във футбола чудеса не стават всеки ден.
“Етър” – “Берое” 0:2
Голмайстори: 0:1 Крумов (56), 0:2 В. Христов (70)
“Етър”: Филипович, Циенциала (46 Веселинов), Рисхолт, Кастелана (90 Хримович), Протасевич, Илмаз, Махамат, Фей (80 Мехмет), Любенов, Кр. Трифонов, Саидходжа.
Сердар Даят: “Имахме кадрови проблеми още преди мача (б.а. – Хримович), после Циенциала се контузи и пуснах напред Веселинов, върнах Красен Трифонов като ляв бек, а Протасевич отиде десен. След неговия червен картон стана още по-трудно, наложиха се още вътрешни размествания. Трябваше да се противопоставим, но вече бе невъзможно. Вторият гол падна логично и трябва да сме доволни, че не загубихме с 3-4 гола.
Въпреки това съм доволен, че след като направихме нов отбор, вече взехме 6 точки. Ще печелим и още. Всички са настроени срещу Фейзи Илханлъ, феновете на “Етър” и “Берое” скандираха срещу него, а той иска да остави отбора в “А” група. Положението ни е много трудно. Вместо хората да са доволни, те са срещу него. Това не е добре за “Етър”.”
Петър Хубчев: “Тактически изиграхме добър мач, физически също се справихме. Бях разузнал “Етър” и това даде резултат. Бяхме нервни, като цяло мачът беше нервен, но всичко си дойде на мястото. Работя с футболистите по това да не коментират решенията на реферите. Стартирахме добре, почивката идва тъкмо навреме. Някои ще почиват заслужено, други ще тренират.”
Анатоли ПЕТРОВ, сн. beroe.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново