Възпитаник на ВТУ участва в Зимната олимпиада в Красноярск

Публикувано на пн, 18 мар. 2019
246 четения

Националният състезател по ски бягане и ски ориентиране Мартин Пенчев, който е второкурсник в специалност “Педагогика на обучението по физическо възпитание” във ВТУ, участва в Зимната универсиада в руския град Красноярск. Състезанието се проведе от 1 до 12 март и програмата на игрите включваше 12 спорта, сред които и ски ориентиране.

Мартин взе участие в състезанията по ски ориентиране, като се нареди на старт с още 53 състезатели от 19 страни. В първата дистанция спринт той се класира на 16-то място с изоставане 2,01 мин от победителя Владислав Киселев – Русия. В преследването той отстъпи едно място назад и се класира на 17-то място, а шампион отново е представител на домакините, този път Сергей Горланов. В класическата средна дистанция Мартин зае 14-то място, а златото бе спечелено от норвежеца Йорген Баклид.

Мартин направи много силни стартове като остави зад гърба си представители на домакините, норвежци, финландци, шведи, италианци, швейцарци, както и много други състезатели, които не са представители на световните сили в този спорт. Това е втората година, в която Мартин се състезава при мъжете и перспективите за бъдещо още по-добро класиране са пред него.

В Зимната универсиада България бе представена още от състезатели по алпийски ски, сноуборд и фигурно пързаляне.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново