“Академик” взе Тодор Христов

Публикувано на пн, 27 ян. 2014
226 четения

Тодор Христов

Офанзивният халф Тодор Христов стана поредното ново име в зимната селекция на “Академик” (Свищов). Футболистът е добре познат на треньора Румен Стоянов, с когото работиха заедно. Христов е роден на 25 септември 1987 в Попово. Стартира футболната си кариера в “Септември” (София), където остава до 2004 г., след което премина в редиците на “Марек” (Дупница). Едва 16-годишен дебютира в “А” група.
Малко по-късно последва наставника си Румен Стоянов в “Свиленград 1921”. Още в първия си сезон там Христов бе избран от феновете за най-добър футболист на сезон 2005-2006. Следващата година стана един от голмайсторите на тима и е с голяма заслуга за спечелената промоция в “Б” група. Веднага след това премина в “Монтана”, но скоро се върна в Свиленград. През 2008 г. отиде в “Любимец”. През сезон 2010­2011 игра за “Берое”, след което бе привлечен в “Левски”, но след един полусезон се завърна в “Берое”.
Свищовският тим вече картотекира японеца Коичиро Изука и по този начин вече е сигурно, че ще разчита и на чужденец за пролетния полусезон във втория ешелон.
Междувременно стана ясно, че насрочената за 12 февруари контрола с ЦСКА е изтеглена с ден по-късно. Проверката трябва да се проведе на 13-и в София, като мястото и часът ще бъдат уточнени допълнително. Мачът с “Академик” ще бъде предпоследната контрола на “армейците” преди подновяването на родното първенство.
На 8 февруари пък “Академик” приема в Свищов състава на “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново