“Академик” (Св) в почивка до средата на януари

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
105 четения

В почивка до средата на януари бяха разпуснати футболистите на третодивизионния “Академик” (Свищов). Очаква се пролетният полусезон в Северозападната Трета лига да стартира на 25 февруари. Старши треньорът на “студентите” Евгени Маринов ще събере тима за първа тренировка на 11 януари, но е възможно да отложи старта и за 19-и.
Свищовските футболисти излязоха в почивка след победа над “Ботев” (Луковит) с 3:1 в 15-ия кръг, като по традиция тимът бе събран на официална вечеря. Футболистите са си получили всички заработени премии, а преди празниците ще си вземат и заплатите.
“Академик” записа през есента по 5 победи, равенства и загуби, но впоследствие му бяха отнети три точки и присъдена служебна загуба с 0:3 срещу “Трявна”. Така активът стана 4 победи, 5 ремита и 6 загуби, което му отрежда единайсто място със 17 точки. “Отборът израсна в сравнение с пролетния полусезон. Има надграждане както в отделните футболисти, така и в общия игрови облик. Разбира се, допускаме и грешки, върху които работим. Ще акцентираме върху допускането на по-малко голове, които бяха 24 през есента, и реализиране на създадените положения”, коментира Евгени Маринов. Треньорът заяви, че няма да освобождава футболисти, а ако привлича нови, ще са млади момчета, които да развият качествата си в “Академик”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново