“Академик” скача на “Берое” в Свищов

Публикувано на пт, 23 Ное. 2012
90 четения

Свищовският “Академик” е другият представител на Великотърновска област на този етап в турнира за купата на България. В предишния кръг “студентите” елиминираха втородивизионния “Септември” (Симитли) и сега спорят с “Берое” за място на осминафиналите. В първата среща в Стара Загора свищовлии отстъпиха на елитния отбор само с 1:0, като единственият гол падна от дузпа чак към края на мача. Сега тимът е амбициран за реванш.
Срещата е днес от 13:00 ч. на стадион “Академик” в крайдунавския град. Съдия е Драгомир Драганов от Варна с помощници Димо Вълчев и Милен Кръстев, а четвърти е Даниел Цолов.
Интресът към мача в Свищов е голям, но срещата е в работен ден по обяд, което ще се отрази на посещаемостта. Очакваме поне 300-400 зрители, като ще има и агитка от около 40 човека на “Берое”, съобщиха от клуба. Цената на билетите за мача ще бъде 2 лева.
“Трудно ще ни е срещу “Берое”, реалисти сме и не се заблуждаваме. Но във футбола шансове винаги има, а и 0:1 е особен резултат, който оставя интригата отворена. Излизаме да играем добър футбол и да спечелим мача, а дано стане така, че да продължим”, коментира играещият старши треньор Борислав Борисов. Той не скри, че отборът му ще действа по-затворено и ще заложи на контраатаки.
Двама основни играчи пропускат срещата. Красен Каравелов има проблеми с менискуса, а Радосвет Чанов – с адукторите, останалите са на линия и са амбицирани за достойно представане.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново