“Академик” едва взе 2:2 от дубъла на “Ботев” (Вр)

Публикувано на вт, 1 Ное. 2022
87 четения

Свищовският “Академик” се добра до равенство у дома 2:2 срещу дублиращия тим на “Ботев” (Враца) в мач от Северозападната Трета лига и прекъсна серията си от 4 поредни загуби. Ботевци поведоха с 0:2, но допуснаха изравняване до 2:2.
Още в 34-та секунда врачани поведоха с 0:1. След хубава атака топката се озова у Асен Русинов, който от малък ъгъл я вкара в мрежата на домакините. В 12-ата минута резултатът можеше да бъде удвоен. След центриране от пряк свободен удар футболист на “Ботев” игра с глава, но вратарят на домакините спаси.
Резултатът стана 0:2 в 29-ата минута. Тогава защитник на домакините върна топката с глава към своя вратар, но там дебнеше Иван Нешков, той успя да я чукне с глава, да излезе на празна врата и от малък ъгъл я вкара в мрежата. Домакините намалиха след дузпа в 33-та минута. За нарушение на Николай Константинов бе отсъдена дузпа, за което играчът получи и жълт картон. Иван Ганев беше точен и резултатът стана 1:2.
През второто полувреме “Ботев” имаше повече ситуации. В 51-та минута добро центриране от пряк свободен удар завърши с удар с глава, но топката бе блокирана и се стигна до ъглов удар. В 65-ата минута обаче резултатът бе изравнен. Домакините направиха бърза контраатака и Димитър Костадинов остана сам срещу Любомир Василев, успя да го преодолее и вкара в празната врата.
В 70-ата минута се отвори много добра възможност за победен гол на гостите. Неразбирателство в “Академик” доведе до непряк свободен удар на около 7 метра от вратата. Всички футболисти на домакините се наредиха на голлинията. Топката бе чукната към Радослав Захариев, който стреля, но уцели съперник и се стигна само до ъглов удар.
В класирането свищовлии са девети с 16 точки, в събота гостуват на “Левски-2007”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново