В Павликени откриват обновения стадион с мач срещу “виолетовите”

Публикувано на вт, 4 авг. 2015
662 четения

Пореден футболен празник предстои днес в Павликени, където кметът инж. Емануил Манолов е доказал, че полага сериозни грижи за развитието на футбола и спорта. Официално ще бъде открит обновеният стадион “Ганчо Панов”. Това стана по проект “Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени – СПОРТ Павликени” – най-мащабният проект в спортната инфраструктура, изпълняван с европейски средства на територията на община Павликени.
Договорът за безвъзмездна финансова помощ бе сключен на  27 ноември 2012 година между Община Павликени и ДФ “Земеделие” по мярка 321 “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. и бе на стойност 6 915 134 лв. Сумата е изцяло поета от програмата, а Община Павликени има единствено нефинансов принос.
Реконструкцията на градския стадион “Ганчо Панов” включваше преустройване на съществуващата хижа, изградени изцяло нови съблекални, отлети нови трибуни с 3500 пластмасови седалки, реконструирана оградата на комплекса. Освен това бе изграден и нов плувен басейн, площадки за спорт и отдих и др.
Тържествената церемония по откриването на обновения стадион “Ганчо Панов” започва в 17:00 ч. Половин час по-късно официално ще бъде представен отборът на ОФК “Павликени” за новото първенство. От 18:00 ч. пък е контролната среща между отборите на ОФК “Павликени” и “Етър” (Велико Търново).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново