В мъжка битка гол от дузпа донесе „виолетовия” успех над “Черно море”

Публикувано на нд, 10 Ное. 2019
162 четения

„Етър” грабна изключително важна победа с 1:0 над „Черно море” в мач, който предложи мъжка битка. Единственото попадение с цената на ценните три точки отбеляза Руменов от дузпа в 45-ата минута. Варненци нанесоха повече точни удари, но „виолетовата” крепост удържа, като заслуга имат всички, но най-вече непробиваемият в този мач Христо Иванов.

Първото полувреме предложи по-малко голови ситуации. В 12-ата минута Цветомир Панов отправи удар, но вратарят извади в корнер. „Етър” отговори в 28-ата минута, когато след центриране на Ковачев отдясно Дани Младенов стреля опасно с глава, но стражът на гостите извади топката. Малко след това Станоев пробва удар, но след рикошет у Младенов вратарят улови.

Така се стигна и до щастливата 45-а минута, когато Младенов бе повален в наказателното поле и последва дузпа. Румен Руменов технично метна вратаря и стреля в обратния ъгъл за 1:0!

През втората част „Черно море” опита всичко, за да изравни, но не успя. Първо Христо Иванов спаси след своя грешка при изнасянето на топката, после Илиан Илиев стреля над гредата. Домакините отговориха с опасен диагонален удар на Станоев до гредата. Междувременно Пеливанов, който бе заменил контузилия се Станоев, също получи травма и бе сменен от Н. Колев. После отново пред вратата на „Етър” закипя – първо гостите удариха греда, след която Дюлгеров изби пред голлинията. В 70-ата минута Минчев падна в наказателното поле и реферът, който междувременно бе нашарил половината отбор на етърци с картони, отсъди дузпа и за „Черно море”, която публиката не прие и не спря да го освирква през целия мач. След удара на Минчев от бялата точка обаче Христо Иванов изби в гредата и топката бе изчистена. Още две прекрасни спасявания направи стражът на етърци.

„Виолетовите” можеха да решат всичко в 73-ата минута, когато Младенов бе изведен сам срещу вратаря, но той отклони удара му в корнер. След него Хубчев с глава стреля до гредата. Мачът стана двуостър и „моряците” напираха непрекъснато, но при контра Крум Стоянов пропусна да вкара. До края „Етър” удържа положението с мъжка битка пред вратата си и накрая ликува с трите точки, които го доближиха на 4 т. от шестия „Черно море”.

„Етър”: Хр. Иванов, Здр. Илиев, Дюлгеров, Ив. Иванов, Хубчев, Кр. Стоянов, Станоев (36 Пехливанов, 51 Колев), Руменов, Ковачев, Младенов (87 Димитров), Боджадж.

 

Росен Кирилов: „Имахме и шанс, но спечелихме с много битка и дух”

“Победата беше задължителна и тя дойде срещу един много сериозен отбор. „Черно море” имаше по-дълга почивка и бяха по-свежи. Радвам се, че успяхме да спечелим мача с много битка и дух. Имахме и шанс – Христо Иванов игра много силно и спаси няколко опасни ситуации. Ние също имахме ситуации да вкараме втори гол, но не успяхме да ги реализираме. Радвам се, че успяхме да победим!

Срещу големите отбори бяхме затворени и играхме на контри, но днес исках да играем по-офанзивно. Получи се в по-голямата част от мача, бяхме агресивни. Силите ни свършиха второто полувреме, тъй като играчите след контузии се поизмориха доста. Принудителните смени ни попречиха да освежим отбора в края на срещата. Паузата ще е живототворна за нас. Сигурен, че през нея контузените Пехливанов, Станоев и Ив. Стоянов ще се възстановят, а останалите да си починат, за да бъдат свежи за следващия мач.”

 

Христо Иванов: „Знаем, че сме добър отбор”

Христо Иванов без конкуренция бе избран за Играч на мача „Етър” – „Черно море”, в който направи изключителни спасявания.

„Искам първо да благодаря на тази публика, която дори и в трудните моменти стои зад нас! За нас беше много важно да спечелим този мач, радвам се, че взехме трите точки. Дузпата е въпрос на шанс, Мартин е уникален футболист. Всеки пропуска дузпа, имах късмет да отразя, но целият тим се бори за тази сладка победа. Аз винаги съм твърдял, че сме отбор. Имахме леки колебания – три неприятни загуби с голям резултат, макар срещу водещите отбори. На никого не му е приятно и затова казвам, че беше трудно. Иначе ние знаем, че сме добър отбор и е въпрос на победа-две е да тръгнем в правилната посока”.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново