В Леденик обичат досегашния кмет Антон Кръстев и ще го преизберат още на първи тур

Публикувано на вт, 8 Окт. 2019
234 четения

Много си обичаме кмета и вярваме, че още на първия тур на местните избори той ще спечели, споделиха жителите на великотърновското село Леденик пред кандидатите на “Демократична България”, които отидоха на място, за да подкрепят досегашния управник и кандидат за втори мандат Антон Кръстев. Енергичният млад мъж е номиниран от коалицията, а на срещата в селото присъстваха кандидатът за кмет на община В. Търново и водач на листата адвокат Калоян Янков и втората в съветническата листа Елена Чамуркова.
Хората от селото бяха категорични, че Антон Кръстев си върши работата, помага на всички и дори познава лично голяма част от местните. Жителите на Леденик изразиха удовлетворението си, че за последния мандат облагородяването е много напреднало, а кметът лично контролира и дори понякога се включва в ремонтите. Те разказаха, че близо 1,5 км от уличната мрежа в селото е изцяло преасфалтирана, възстановени са две трасета от четвъртокласната пътна мрежа, изкърпени са и най-компрометиращите участъци. Дори за улични ремонти Леденик има да усвоява още 105 000 лв.
Със съдействието на издигнатия от “Демократична България” кандидат за втори мандат е изчистен и облагороден и един от символите на селото – паметникът на загиналите във войните леденичани. Уличното осветление покрива населеното място почти на 100 % от общината, което е прецедент, монтирана е нова ограда на детската площадка, изградена е и чешма в гробищния парк.
В Леденик се гордеят и с активния си социален живот. Хората редовно се събират в пенсионерския клуб и читалището, а местните самодейни трупи редовно печелят различни награди. През последните години, съвместно със съседното село Шемшево, Леденик редовно празнува Йордановден, като веднъж дори самият кмет Антон Кръстев е хващал кръста.
“Най-съм удовлетворен, че успяхме да въведем електронни услуги за родословното дърво и удостоверенията за наследници, така че няма нужда за тези две неща да се идва на място в Леденик”, призна на срещата Антон Кръстев. Леденичани отправиха и много въпроси към кандидата за кмет на Община В. Търново Калоян Янков и Елена Чамуркова и заявиха подкрепата си за “Демократична България” с номер 66.
Весела КЪНЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново