Управителен съвет решава бъдещето на “Етър”

Публикувано на вт, 3 Дек. 2019
213 четения

Росен Кирилов подаде официално оставка като старши треньор на “Етър”. След серията негативни резултати в последно време голяма част от феновете призоваваха за напускането му, а самият наставник бе на мнение, че има неяснота в клуба, което влияело негативно на представянето на отбора.
“Тръгвам си от “Етър”, мисля, че ситуацията стана такава, че има нужда от промяна. Както вече споделих, има неяснота и напрежение в клуба. Аз винаги съм бил боец, но не искам да обирам негативите”, коментира Росен Кирилов. Той сподели, че не вярва някой от футболистите да не се е влагал на терена заради треньорска смяна. “Не вярвам, че някой нарочно няма да играе. Просто има огромно напрежение и върху играчите”, добави Кирилов.
Той разговарял с някои от членовете на клубната управа и ги уведомил за решението си, след което депозира оставката си в клуба и се сбогува с футболистите.
След него разговор с играчите проведе и председателят на УС на клуба проф. Георги Камарашев. “Росен Кирилов работи спрямо възможностите си. Имаше достойнство да подаде оставка, с него се разделихме с достойни хора”, коментира проф. Камарашев. Той съобщи, че в оставащите два мача тимът ще бъде воден от Калоян Чакъров, а до края на месеца трябва да има нов треньор – утвърдено име от елита. Изненадата бе, че бе прекратен договорът на Дани Младенов. “Той дойде с мениджъра си и каза, че е готов да изиграе последните два мача, но му отказах тази възможност, защото няма да е пълноценен. Досега аз не се намесвах в оперативното ръководство, но с много неща не бях съгласен. Вече поемам нещата в свои ръце и ще действам с твърда ръка”, заяви проф. Камарашев, като добави, че ще има още освободени и новопривлечени футболисти.
В сряда ще има заседание на Управителния съвет, което, освен че ще приеме оставката на Росен Кирилов, ще разгледа и подадените оставки от Александър Нанков и Красимир Балъков – младши. “Моето лично мнение е те да бъдат приети, но какво ще реши клубната управа е въпрос на висшегласие”, добави проф. Камарашев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново