УЕФА ще разследва мача “Етър” – “Верея” 3:0?

Публикувано на ср, 6 Ное. 2019
215 четения

Мач от българското първенство ще бъде разследван от УЕФА, стана ясно вчера. Срещата, която попада в полезрението на европейската централа на база сигнал от системата за мониторинг на УЕФА, е “Етър” – “Верея”, която бе част от миналия шампионат. Мачът се игра на 29 март 2019 г. и завърши с победа на “Етър” с 3:0. Интересното в случая е, че нотата от УЕФА е пристигнала в БФС доста по-късно от обикновено и все още нашата централа не е направила задълбочено разследване. От пресслужбата на БФС са заявили за в. “Дневник”, че сигналът е стар.
Изискването към БФС е да разпита участниците в мача и главно треньорите и съдийската бригада. Главен рефер на срещата бе Драгомир Драганов от Варна, а негови помощници – Димо Вълчев и Христо Хаджийски. Велко Батрович (2) и Дани Младенов отбелязаха за “болярите”. В началото на 2019 г. Районната прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство по сигнал на Главна дирекция “Национална полиция” за двубоя “Верея” – ЦСКА. Малко по-късно старозагорци бяха извадени от групата по сигнал за “черно тото”. Тогава се говореше за 5 уговорени мача, като бяха обявени срещите “Славия” – “Верея” (4:0) и “Берое” – “Верея” (6:0). Сега и този с “Етър” излеза наяве. Заради проблемите “Верея” не получи лиценз и за Втора лига.
Странно е какво съмнително може да предизвика такъв интерес към мача “Етър” – “Верея”, след като домакините излязоха в тази среща с резервите, а освен трите гола записаха и греда и още куп положения, спасени от вратаря на гостите Кацарев.
От “Етър” засега няма официална реакция по отношение на информацията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново