Турнирът “Юлиян Манзаров” ще бъде от 14 до 17 април

Публикувано на чт, 11 апр. 2013
153 четения

Десето издание на юношеския международен турнир по футбол “Юлиян Манзаров” предстои в Свищов. Надпреварата се провежда ежегодно от 2004 г. насам и е в памет на загиналия във водите на р. Лим млад футболист на “Академик”.
За първи път след 2004 г. състезанието ще се проведе през април. Досега то се провеждаше през август, но заради горещината и наситения календар организаторите са решили да го изтеглят за този месец. Това съобщи бащата на Юлиян и главен организатор на турнира Георги Манзаров. Друга причина за промяната е, че всички останали мероприятия в памет на жертвите от катастрофата са през април, когато е и годишнината от трагедията. Освен това в разгара на лятото студентите не са в града, а и много от жителите му са на почивка.
Съорганизатори на проявата са фондация “Ангели от Лим”, Община Свищов и Стопанска академия “Д. А. Ценов”.
Вече са ясни и имената на участващите отбори в тазгодишното десето издание. Шест тима ще спорят за първото място, разделени в две предварителни групи. Отново е потвърдил участието си шампионът в надпреварата от последните две години “Стяуа” (Букурещ), а другият международен участник е също добре познатият “Единство” (Биело поле, Черна гора). Българският футбол ще бъде представен от отборите на ЦСКА, “Лудогорец” (Разград), “Ботев” (Пловдив) и “Чавдар” (Етрополе).
Турнирът започва в неделя, като откриването е предвидено за 9 ч. на Градския стадион. Мачовете ще се играят сутрин от 9:30 ч. и след обяд от 17:00 ч. на стадион “Академик” и на терена на Стопанска академия “Д. А. Ценов”. В сряда, 17 април, са финалните срещи за разпределянето на 5-6, 3-4 и 1-2 място. Закриването на турнира е предвидено за 17:00ч., когато ще бъдат наградени и призьорите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново