Турнирът “Кока-Кола” обхваща и общината

Публикувано на вт, 21 ян. 2014
158 четения

Футболният турнир за ученици 12-14 години за Купата на “Кока-Кола” ще се проведе и на територията на общината, съобщиха спортните експерти Йордан Дурчев и Георги Давидов. През третата година от учредяването на надпреварата обхватът и се разширява с още четири града, между които и старата столица.
Според регламента всяко училище провежда вътрешен турнир между класовете и получава маркова топка. Победителят в него се класира за следващия етап, който за В. Търново е насрочен за 26 април. Всички достигнали до него отбори ще бъдат стимулирани с допълнителни награди. На 17 и 18 май в София са финалите, за които се класират първенците на осемте, включени в програмата градове. Носителят на трофея печели участие в международен лагер в италианската столица Рим.
Георги Давидов вече е изпратил информация за турнира до основни и средни учебни заведения в общината и очаква заявки до 22 януари на посочения имейл за връзка. За 30 януари е насрочена работна среща в Община В. Търново, на този етап участие на училищата са потвърдили трима-четирима от директорите. Идеята е до края на месеца да бъдат обхванати всички, като целта е децата да получат още една възможност да поспортуват.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново