Цветанка Дилова-Нейкова – Треньор № 1 на Велико Търново: “2018-а бе най-силната година за клуба ни”

Публикувано на пн, 14 ян. 2019
1285 четения

Цветанка Дилова-Нейкова – наставник на СК “Боляри-2009”, бе избрана за Треньор № 1 на 2018 година в анкетата на Община Велико Търново.
– Г-жо Нейкова, как приемате това признание?
– Чувствам се удовлетворена от тази награда. През 2019 г. клубът ни ще чества своя десетгодишен юбилей. Постигнахме м.г. доста високи резултати и най-вече на Здравко Баблаков, който на “Мултинейшън” (което е едно миниевропейско първенство за младежи) завоюва сребърния медал на 100 метра бруст. Той постигна и успех на европейското първенство в Хелзинки на 100 м бруст, където се класира на полуфинал с нов национален рекорд за юноши старша възраст. Освен това е и многократен държавен шампион в брустовите дисциплини.
Бих отличила и Любомир Личев, който тази година на държавното първенство на 25-метров басейн завоюва два сребърни и два бронзови медала при децата, което за него е много голям успех.
– Доволна ли сте от изминалата година за клуба?
– Това е най-силната година за СК “Боляри-2009” за неговото съществувене – от основаването му до сега.
– На кого още дължите тези успехи?
– Бих искала да благодаря на ръководството на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” за условията, които ни създава. Конкретно и на екипа, с който работя – Ева Коева, Явор Данаилов, Стоян Яначков, старши треньорите, които са близо до мен и ме подкрепят, работят с подрастващите. Без тях аз не бих могла да се справя.
– Какво да очакваме за настоящата година?
– 2019 година е много наситена с отговорни състезания. На Здравко Баблаков му предстои първо подготовка на високопланинската спортна база “Белмекен”, след което в края ва месец март е “Мултинейшън” в Австрия. В края на май са Балканските игри в Белград, после европейско първенство в Казан… Доста състезания, много е натоварена програмата и, живот и здраве, в края на август е световното първенство за младежи.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново