Цветан Цветанов: Догодина разпределяме 116 млрд. лв. за секторни политики

Публикувано на пт, 2 Ное. 2018
235 четения

“Страната ни има правителство, което даде възможност в проектобюджета за 2019 г. да има преразпределение при рекордно висок БВП от 116 млрд. лв., като разходите, които ще направи държавата за секторните политики ще бъдат с 5,5 млрд. лв. повече. Това обяви в Г. Оряховица Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и депутат от Великотърновски избирателен район. Той подчерта, че страната няма дефицит, какъвто й бе завещан през 2014 г. от предходното управление и е стабилна. Цветанов увери, че на извънредното пленарно заседание във вторник ще има нужния кворум и изрази своето учудване, че именно днес опозицията е решила да саботира работата на парламента по време на парламентарния контрол.
„Не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента, където е мястото да зададеш важните актуални въпроси към властта. Това говори единствено за несериозност от страна на депутатите от опозицията и за абдикиране от задълженията им“, каза още Цветанов. Той е категориен, че държавата е стабилна и за първи път от много години се прави сериозна стъпка за повишаване на доходите на служителите в държавния сектор, което ще струва на бюджета 1,1 млрд. лв.
Относно исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че направеното изказване по адрес на майките на деца с увреждания е било грешка. И подчерта, че въпреки всичко Симеонов винаги е защитавал политиките, свързани с лицата с увреждания и цялостната социална система. „Към момента нямаме абсолютно никакви различия с „Обединени патриоти“ по секторните полити и изпълнението на управленската ни програма, която се прави по начертания план – повишаване на средната работна заплата, учителските заплати, които ще бъдат увеличени с 20%, а не с 10 на сто, както на държавните служители. И всичко това е продължение на услията, които прави правителството и подкрепата, която получаваме от хората“, подчерта Цветанов.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново