Триумф на Валери Белчев от ШК “Асеневци” на международния турнир “Accedia Masters”

Публикувано на вт, 18 май 2021
31 четения

Сред жестоката конкуренция от 219 състезатели от 8 държави на големия международен шахматен турнир “ACCEDIA MASTERS” състезателят на ШК “Асеневци” Валери Белчев еднолично и убедително стана шампион при момчетата до 12 г.
Наградният фонд от над 5000 лв. привлече елита на българския шахмат, както и представители на 7 други държави. Изиграха се 9 партии на контрола 10 минути + 2 секунди на ход, от които Валери постигна зашеметяващия резултат от 4.5 точки, побеждавайки силни и изявени шахматисти. Добрата игра на състезателя на ШК “Асеневци” го постави пред всички свои връстници, изпреварвайки втория в групата с цели 12 места в генералното класиране.
Това е втора голяма победа за Валери този месец. Само преди седмица на провелия се традиционен детски шахматен турнир “Слънцата на Трявна” талантливият шахматист на великотърновския клуб спечели купата при момчетата до 12 години отново с много силна игра. “Валери е едно от най-трудолюбивите ни деца, които безкрайно обичат шахматната игра. Винаги тренира с огромно желание, а между тренировките се занимава и самичък, което е показателно за израстването на един шахматист”, споделят неговите треньори Даян Нинов и Цвета Галунова.
На 22 май в Павликени предстои VI издание на купа “Маринополци”, където Валери Белчев отново ще води шахматни битки и ще се бори за нов шахматен триумф.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново