Триумф на танцьорите от “Зоки” на международен фест в Нови Сад

Публикувано на пт, 30 Ное. 2012
235 четения

Общо седем купи и 35 медала спечелиха танцьорите на СК “Зоки” на международния денс фест, провел се в Нови Сад. Общо в четвъртото издание на фестивала участие взеха над 3 500 танцьора от 12 държави – Сърбия, Македония, Хърватия, Молдова, Унгария, Полша, Украйна, Русия, Румъния, Словения, Чехия и България.
Великотърновският танцов клуб участва с 13 танцьора на възраст от 4 до 24 години. Най-малките състезатели – двойката в категория “бебета” Ивайла Недева на 4 г. от В. Търново и Дони Петров на 5 г. от Стражица взривиха многобройната публика и заслужено взеха златни медали. В стил характерни танци триото Ралица Стойчева (8 г.) , Елизабет Маринова (10 г.) и Пламена Александрова се пребориха с конкуренцията и грабнаха златото с индийски танц. При дуети в стил танцово шоу Мартин Мерамджиев (13 г.) от В. Търново и Виктория Илиева от Пловдив спечелиха сребърни медали.
Най-оспорвана беше надпреварата при солистите, където в стил мюзикъл Ралица Стойчева (8 г.) спечели сребърен медал с танца “Чебурашка”. Елизабет Маринова (10 г.) в стил характерни танци, категория деца спечели бронз с танца – “Лакшми – богинята на красотата” и Любослава Лазарова (14 г.) в категория юноши също е трета с танца “Робиня на съдбата”. В стил МТВ, група юноши, второ място и сребърни медали взеха Йоана Йорданова, Елизабет Маринова, Пламена Александрова, Симона Коева, Мартин Мерамджиев, Богомила Пенчовска, Силвия Николова, Бояна Йорданова, Любослава Лазарова.
Осем от състезателите на “Зоки”, както и Гала Захариева на 10 г. от “Етър Елит” участваха и в танците на националния отбор на БФСТД, с които спечелиха две първи и две втори места. На децата и младежите от клуба беше отпусната парична премия от председателя на федерацията Кремена Шопова от 500 лв., която децата спечелиха през април на Републиканския фестивал “Дъга от таланти ” в Пловдив. За отличната подготовка на децата помогна и фактът, че половината от тях тренират и по проект “Успех” към ОУ “Бачо Киро”.
Всички тези отличия станаха и повод танцьорите от Велико Търново да вземат и специалната награда на Българска федерация по спортни танцови дисциплини – парична премия от 500 лв. за предстоящия европейски шампионат, който ще се проведе през март 2013 г. в Букурещ.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново