Три медала за боксьорите на “Ивайло” от държавното за юноши

Публикувано на пн, 19 апр. 2021
657 четения

Три медала спечелиха младите боксьори на БК “Ивайло” (В. Търново) от първия кръг на държавното лично-отборно първенство и Купа България за юноши, което се проведе в Кърджали. Великотърновският клуб участва с трима състезатели, като и тримата стъпиха на почетната стълбичка.
Най-успешно бе представянето на Емилио Шопов в категория до 75 кг. Той започна с победа над Драгомир Димитров от “Олимп” с 3:0, на четвъртфиналите преодоля и Роберто Руменов от “Миньор” с 2:1 гласа. В полуфинала Емилио отстрани с 3:0 и Мерт Мехмед от “Олимп”, а в мача за златото отстъпи на Диян Шишиньов от “Тракия” и спечели сребърния медал.
В категория 70 кг Мирослав Димитров отстрани Давид Бенов от “Спартак” (Плевен), но на полуфинала отстъпи на Любомир Любенов от Самоков и взе бронзов медал. Също бронз грабна и Борислав Бориславов в кат. до 80 кг, който надделя на Роман Славчев от КПВ, а на полуфиналите отстъпи на Бинчо Байрянов от СПДИМ.
“Спечелихме един сребърен и два бронзови медала. Очаквах повече от момчетата, защото бяха готови да станат и шампиони. Не им достигна самочувствие, но са си обещали в следващото състезание да стигнат до златото”, коментира президентът и треньор на клуба Евгени Донев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново