Три клуба и много млади ентусиасти участваха в празник “Приятели на бокса”

Публикувано на пт, 25 юни 2021
114 четения

Боксовият ринг, издигнат на площад “Георги Измирлиев” в Г. Оряховица, стана арена на десет здрави сблъсъка между състезатели на три клуба. Веднага след края им рингът бе окупиран от невръстни почитатели на спорта, които се възползваха от възможността да вземат своя първи урок от треньорите на “Локомотив” Захари Мутафчиев и Борислав Иванов.
Спортният празник е организиран от Боксов клуб “Локомотив” и Община Горна Оряховица като част от програмата за “Горна Оряховица Европейски град на спорта 2021”. Идеята е спортът да се популяризира сред младите хора и колкото може повече деца да започнат да тренират. Затова и домакините приканиха всеки да се качи на ринга и да се пробва в първи урок с треньорите. За всички, които решат да опитат и по-сериозни тренировки, Боксовата зала е отворена всеки ден и предлага най-добрите условия за спортуване.
В демонстративната среща на площад “Георги Измирлиев” участваха три клуба – домакините от “Локомотив”, Боксов клуб “Мизия” от Плевен и БК “Локомотив” от Дряново.
Боксовата вечер бе открита от първия треньор на “Локо” – олимпийският медалист Свилен Русинов. Десетте срещи, две от които дамски, завършиха с по двама победители. И двамата съперници вдигнаха ръце след края и получиха награди от домакините.
Освен Свилен Русинов край ринга бяха и още интересни лица от света на бокса, като президентът на “Мизия” Александър Владимиров – добре познат от близкото минало национален състезател. В червения ъгъл на гостите беше и Йосиф Панов – Пепелянката – един от проспериращите професионални боксьори в последните години. Иванка Иванова – Лъвицата – шампионка на България, която тренира при Захари Мутафчиев, даваше наставления на девойките.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново