Трета лига започва с областно дерби “Академик” (Свищов) – “Янтра” (П. Тръмбеш)

Публикувано на пт, 22 Февр. 2019
146 четения

С областно дерби между “Академик” и “Янтра” (П. Тръмбеш) се подновява пролетният полусезон в Трета лига. Мачовете от кръга са в неделя от 14:30 ч. Свищовлии, които са седми, приемат заемащия 13-а позиция тим от Полски Тръмбеш.
През есента треньорът Евгени Маринов налагаше млад състав, но през паузата последва рокада и постът му бе зает от Стефан Трайков. Много бяха и промените в тима, след като доста играчи напуснаха. Това принуди 42-годишния Трайков да се картотекира и като футболист и в контролите той показа, че възрастта не е пречка, като вкара и няколко гола.
Нови имена са още вратарят Виктор Владимиров от “Изгрев 93” (Царевец), Радослав Батов от “Спартак” (Плевен), Мартин Колев от “Земеделец” (Козловец), Марин Пендов от “Павликени” и Кристиян Николов от “Локомотив” (Русе). Останалите са собствени юноши от школата. “Академик” постигна нелоши резултати в проверките, но му предстоят трудни мачове в отстояване на седмата позиция, като при добри игри не е изключено да влезе и в петицата.
“Янтра” (П. Тръмбеш) е доста по-надолу, но все пак 14-те спечелени точки му дават спокойствие, защото е далеч пред аутсайдерите “Локомотив” (Дряново) с 6 и “Левски-2007” с 4 т. Клубът се раздели с Георги Маминов, Христо Василев и Калоян Калчев, а новите имена са Белослав Чешмеджиев, Ростислав Узунов и Димитър Генов. Липсата на Тихомир Антонов, който получи травма в последната проверка в Севлиево, със сигурност ще се отрази на боеспособността на тима. Контролите не бяха много удачни за тръмбешчани, но в голяма част от тях те излизаха без няколко основни футболисти, отсъствали поради ангажименти. След неделния мач в Свищов, първото домакинство на “Янтра” е на 3 март срещу втория в класирането “Янтра” (Габрово).
“Павликени” понесе голям удар със загубата на четирима основни футболисти при зловещата катастрофа. Все пак тимът успя да завърши на 11-ото място с актив от 18 точки. Опитният наставник Димитър Тодоров успя да попълни състава с добри футболисти – нападателя Пламен Илиев, халфа Йордан Петев и защитника Борислав Гецов. Резултатите от проверките са обнадеждаващи – след равенството 1:1 в Левски срещу едноименния тим последваха хубави победи над “Локомотив” (Дряново) с 3:0, “Янтра” (П. Тръмбеш) с 3:1 и “Трявна” с 1:0. В неделя павликенчани стартират с домакинство на “Ботев” (Луковит), който е девети с 22 т. и при победа могат да мислят за атака на първата половина на класирането.
В останалите срещи от първия пролетен кръг: “Първа атомна” – “Бдин”, “Локомотив” (Мз) – “Вихър” (Славяново), “Янтра” (Гб) – “Ком” (Берковица), “Трявна” – “Спартак” (Пл), “Левски-2007” – “Локомотив” (Дряново) и “Севлиево” – “Партизан” (Червен бряг).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново