Трета лига Северозапад стартира на 24 февруари и свършва на 2 юни

Публикувано на ср, 13 Февр. 2019
83 четения

Пролетният дял от първенството на Северозападната Трета лига ще стартира на 24 февруари и ще завърши на 2 юни, стана ясно по време на традиционната предсезонна среща на ръководството на ЗС на БФС с шефовете на отборите. В заседанието се включиха Антон Попов – зам. изпълнителен директор на БФС, президентът на АФЛ Румен Вълков, шефът на ЗС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов, председателите на Съдийската, Спортно-техническата и Дисциплинарната комисии Стоян Денев, Светослав Стефанов и Петко Павлов.
Програмата не предвижда междинни кръгове. Промяна ще има само за Великден, когато мачовете са на 26 април (петък) и заради евроизборите на 25 май (събота). Срещата бе открита от Бончо Генчев, който благодари на деятелите, че осигуряват средства и развиват футбола в населените си места.
БФС ще продължи да подпомага аматьорските клубове, заяви Антон Попов. Предвижда се от есенния полусезон от централата да поемат съдийските такси на отборите от зоналните групи на U15. Ще има т.г. 50 турнира за деца, в които около 10 000 млади футболисти ще получат от БФС и ММС екипировка, топки и мрежи. Предвижда се отново да бъдат отпуснати топки и за мъжките отбори на аматьорските клубове.
Румен Вълков съобщи, че са запазва практиката да има средства за третодивизионните отбори и от отчисленията на УЕФА за представянето на тимовете ни в евротурнирите. От новия сезон ще бъде въведено електронно първенство и за Трета лига, като БФС ще осигури необходимата техника.
Продължава тенденцията за намаление броя на картоните, съобщи Петко Павлов – председател на Дисциплинарната комисия. Жълтите картони през есен 2018 г. са 473 срещу 499 през есен 2017 г. и 591 през есен 2015 г. Червените картони са с цели шест по-малко – 25 срещу 31 тогава, като повечето от тях са за втори жълт картон. Само един състезател от “Ком” е отстранен за агресия срещу длъжностно лице, бутнал е съдия. Отборът с най-много картони до момента е “Ком” (Берковица) – 41 жълти и 2 червени. Най-често са отстранявани играчи на аутсайдера “Левски 2007” – четири пъти. Без гонени играчи завършиха полусезона “Партизан”, но с цели 40 получили официални предупреждения, “Спартак” (Пл), който е с най-малко жълти картони – 20, и “Първа атомна” (Козлодуй).
От нашия регион “Академик” (Св) е с 26 жълти и 1 червен картон, “Янтра” (П. Тръмбеш) е с 28 жълти и 1 червен картон, а “Павликени” с 21 жълти и 3 червени картона.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново