Треньорска рокада в “Академик”, Стефан Трайков е новият наставник

Публикувано на пн, 14 ян. 2019
246 четения

Треньорска рокада бе извършена в свищовския “Академик” в началото на новата година. Досегашният наставник Евгени Маринов вече не е на своя пост с решение на клубната управа. Решението му е било съобщено от зам.-кмета на Свищов и председател на клуба Борислав Замфиров. Според БТА Маринов е освободен заради липса на резултати и недоволство заради намаляването на бюджета.
Новият старши треньор е дългогодишният футболист на “студентите” Стефан Трайков. Под негово ръководство ще започне подготовката на пролетния полусезон в първенството на Северозападната Трета лига. 42-годишният Трайков, който има сериозен стаж в професионалния футбол, до есента бе действащ футболист на “Черноморец” (Бургас). Задачата пред новия наставник е да стабилизира отбора, който беше напуснат от трима основни футболисти. Благовест Ленков, Сонер Хюсеин и Георги Горанов преминаха в плевенския “Спартак”.
“Академик” завърши на 7-мо място в класирането на есенния полусезон с 23 точки от седем победи, 2 ремита и 6 загуби. На 24 февруари свищовлии подновяват участието си с домакинство на “Янтра” (Полски Тръмбеш).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново