Треньорът на Боксов клуб “Ивайло 99” Евгени Донев: “Причините за успехите ни са комплексни”

Публикувано на вт, 19 Ное. 2013
889 четения

– Доволен ли си от представянето?
– Да, доволен съм. Очаквах и още един финал в кат. 91 кг с Момчил Стойчев, но той просто вчера бе изненадан. Има го това в бокса, тежка категория е и един удар решава мача. Тинко е невероятен тактик, много техничен боксьор, преодолява съперниците с техника и тактика, която играждаме преди мача, и има голямо бъдеще. Докато Стефани тепърва започна да се развива, тепърва започна да показва качества, които искам да видя у него. Говоря за тактически качества – и виждате резултата какъв е.
– Стефани бе приятната изненада на първенството…
– Надявам се да продължи в същия дух, защото сме си обещали с него нещо и аз му гарантирах, че ще стане шампион. В този процес на работа, ако продължи по същият начин най-вероятно ще го поканят в националния отбор. Той има мечта да играе на световно и европейско.
– Стефани Койков каза, че дължи всичко на теб и на Емил Димитров…
– Благодаря, но преди всичко го дължи на своя труд, страшно много труд от негова страна.
– Здравко Попов направи успешен дебют при мъжете?
– Уникален. Невероятно талантлив е, аз затова го спрях от полуфинала, защото получи лека контузия и нямаше смисъл да го изхабяваме в това състезание. За него най-важното е световното и сега започва подготовката за него, евентуално вече и в националния отбор.
– Щастлив ли си от спечелената отборна Купа на България?
– Голямо удовлетворение за мен, за момчетата, за града, доказахме се като един сериозен клуб с водещи боксьори в България. Напълно заслужено взехме купата. Успехите на клуба са комплексни – и като организация, спонсориране, тренировъчен процес. Самите състезатели са много амбицирани, имат мечти. Аз им давам това, което искат.
Георги ГЪРЕВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново