Топ 5 на най-желаните футболисти през следващия трансферен прозорец

Публикувано на ср, 22 апр. 2020
274 четения

Футболните фенове вече са фокусирали своето внимание върху едно неизбежно събитие – трансферният прозорец. Както обикновено, спортните журналисти започнаха да правят своите прогнози и да изчисляват шансовете на играчите да се присъединят към нов отбор и с тяхна помощ да подобрят играта и да повишат шансовете за трофей. Разбира се, трансферният прозорец активира една много скъпа машина за преследване на таланти.

И докато много погледи са насочени към популярните имена във футбола, чийто трансфери понякога се изравняват с брутния вътрешен продукт на малките страни, големите мениджъри се стремят да открият младите футболисти и таланти, които могат да шлифоват и превърнат в следващото скъпо спортно изживяване. Представяме няколко млади таланти, които попаднаха в светлината на прожектора:

 

Килиан Мбапе

Играчът на ПСЖ е само на 21 години и вече може да се похвали с доста впечатляващи постижения. Възпитаник е на Монако и след като преминава младежката школа, бързо попада в полезрението на парижанските скаути. Последва бързо отдаване под наем и преди 2 години срещу сумата от 120 милиона паунда имаше подписан договор. И до този момент се спекулира, че изтичащият договор отваря вратите на Реал Мадрид, където 21-годишният играч може да сбъдне мечтата си и да демонстрира класа, която все още не е запълнена от мадричани. Възрастта е ключова за футболиста, но най-важното е, че в този момент е в позиция да избира сам къде наистина иска да отиде и как да продължи спортната си кариера.

Джейдън Санчо

Санчо започва своята клубна кариера в Уотфорд и през 2015 г. е забелязан от агентите на Манчестър Сити, там прекарва около 2 години и след като не играе нито един мач, решава да пробва късмета си в Борусия Дортмунд. Там играе и до днес, но след като договорът върви към своя финал, а талантливият 20-годишен футболист не вижда особен престиж в немския тим, може спокойно да открие ново призвание. Вниманието на този трансфер се разглежда от Palms Bet и според тяхната експертна оценка, Джейдън много скоро може да отпътува за Олд Трафорд. Други спортни издания от острова вече обявиха, че Манчестър Юнайтед са успели да изпълнят всяко желание на играча и са постигнали споразумение във всяка клауза по договора. Двата отбора в са водили преговорите в абсолютна тайна, но докато няма подписи, не можем да се радваме.

 

Трент Алексанздър-Арнолд

Това е интересно име за предстоящия трансферен прозорец. До този момент има само една спортна любов – Ливърпул. Напълно разбираемо е да ставаме свидетели на особена лоялност, която рядко се среща сред футболистите. Трент е шлифован изцяло в школата на Ливърпул и много трудно би могъл да се раздели с отбора, който в момента се спряга за един от много добрите в спортната си история. Точно това издигане може да затрудни потенциалния му трансфер, а самият Клоп напомни, че трудно ще се раздели с този футболист. 21-годишният талант, освен всичко останало, пристига и с доста висока сума за покупка – 89 милиона паунда.

 

Жоао Феликс

Приказката на Феликс започна със сериозен трансфер от Бенфика в редиците на Атлетико Мадрид. Дюшекчиите заплатиха сумата от 63 милиона паунда и до този момент спокойно можем да кажем, че Феликс оправдава сумата. Договорът за 7 години беше подписан миналата година и малко след това цената му се повиши до впечатляващите 90 милиона паунда. Днес футболистът има пазарна стойност от приблизително 72 милиона паунда. Ако талантът не е достатъчен, възрастта на играча трябва да е достатъчна и повишава значително интереса. Желаещите трябва да подготвят по-дълбоки джобове, ако искат да привлекат този играч в своите редици. Атлетико Мадрид не се дава толкова лесно.

 

Кай Хаверц

Футболистът на Байер Леверкузен влиза в 5-цата на желаните трансфери и класацията за най-полезен играч. Германецът е прекарал времето си до този момент в родните клубове и вече е успял да извоюва позицията си на титуляр. Това е завидно постижение на 20-годишна възраст и точно това го превръща в желан трансфер през следващия сезон. Нека не забравяме, че големите отбори имат нужда от млади таланти, за да се задържат на доминантните си позиции. Миналата година Хаверц обясни, че ще е щастлив да прекара още една година в отбора си, но се е налагало да откаже оферти на отбори като Арсенал, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Самият той все още не е коментирал бъдещите си планове.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново