Тонислав и Симеон Събеви с 11 медала за “Царевец-ВТУ”

Публикувано на пт, 21 юни 2019
193 четения

Изключително представяне направиха състезателите на СКМП “Царевец-ВТУ” Тонислав и Симеон Събеви. Двамата братя спечелиха общо 11 медала за великотърновския клуб на международния турнир по плуване “Black See Cup”. Второто издание на надпреварата се проведе във Варна и в нея взеха участие представители на 44 клуба – общо над 400 плувци от България, Румъния, Турция, Унгария, Беларус и Великобритания.
“Състезанието беше от изключително висок ранг. Участваха състезатели от нашия национален отбор, част от турския национален тим и, според мен, звездата на турнира – Екатерина Аврамова, която зад гърба си има участие на две Олимпиади. В момента тя се състезава за Турция, а клубно от английски отбор, където и учи. Ние взехме участие с 9 плувци”, сподели президентът и треньор на СКМП “Царевец-ВТУ” Панайот Паздерков.
Състезанието беше във формат сутрешни серии, на които се определяха медалистите при младежите, юношите и децата, в следобедната сесия бяха финалите на осемте най-бързи времена в отделните дисциплини, независимо в коя възрастова група са – от мъже и жени до деца.
Най-силно от великотърновци се представиха братята Тонислав и Симеон Събеви. Симеон спечели 3 златни и пет сребърни медала, като на 50 и 100 метра бътерфлай спечели златните медали на финала при мъжете. Тонислав взе два сребърни и един бронзов медала . На 50 метра бруст на финала стана трети при мъжете.
“Като цяло съм доволен от резултатите. Постигнахме силни времена за етапа на подготовка, дори някои от постигнатите времена ме изненадаха приятно”, коментира Панайот Паздерков.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново