Тодор Галунов – четвърти на шах в Разград

Публикувано на ср, 14 Авг. 2019
86 четения

Великотърновецът проф. Тодор Галунов зае четвъртото място на 26-то издание на международния турнир по шахмат, който се проведе в Разград на 10 и 11 август. Състезанието бе по ускорен шахмат при контрола за игра 20 минути на състезател + 10 секунди добавяне на ход на всеки състезател. В рамките на 7 кръга по швейцарската система 74 състезатели от България, Русия, Кипър, Франция трябваше да излъчат победителите.
Надпреварата спечели с 6,5 от 7 възможни от гм Вячеслав Тиличеев от Русия, който в момента се състезава за Бургас. От В. Търново с 5,5 от 7 четвърто място зае проф. Тодор Галунов, който постигна 4 победи над: Никола Димов от “Славия”, Митко Вятковски от “Ловеч”, Георги Дзанев от “Абритус”, Разград, мм Павел Димитров от В. Търново и завърши 3 партии на равно с гм В. Тиличеев, гм. Ивайло Енчев от “Абритус” и Радостин Рафаилов от “Шумен”.
В турнира участва и треньорът на ШК “Асеневци” Георги Галунов, който постигна 4 победи и три загуби и с 4 точки се класира трети в групата до Ело 1800.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново