ТК “Инвикта” с 15 медала за Купата на корейския посланик

Публикувано на чт, 22 Ное. 2018
197 четения

Със 17 състезатели участва Таекуондо клуб “Инвикта” в турнира за Купата на корейския посланик, в който се включиха 27 клуба от две държави с общо над 550 таекуондисти. Сред състезателите на ТК “Инвикта” бяха и двамата треньори на клуба Стефан Купичков и Пламен Николаев, които се окичиха със златните медали в дисциплината Спаринг в своите категории при мъжете, клас А.
Юношите бяха представени от Татяна Иванова, която се класира трета в категория до 63 кг в клас А. В дисциплината Спаринг, клас Б, кадетите на “Инвикта” завоюваха два златни, един сребърен и един бронзов медали. Златото взеха Николай Млеченков и Цветелин Дурчев, в категории съответно до 57 кг и над 65 кг. Със сребърен медал е Цветан Цветков в кат. над 65 кг, а с бронз Християн Ангелов в кат. до 53 кг.
При децата в клас А клубът се представи с двама състезатели, които се завърнаха със сребърен медал за Радослав Шабанаков в кат. 30 кг и бронзов за Ивайло Замфиров до 31 кг. В клас Б Ивайло Йорданов се окичи със златен медал до 30 кг, Калоян Йорданов в кат. 40 кг и Полина Гинева в кат. 44 кг завоюваха сребърните медали, а с бронз остана Илиян Песаров в кат. 21 кг. Достойно се представиха и Самуил Тодоров, Марин Млеченков и Николай Николов. В дисциплината Пумсе второ място завоюва Радослав Шабанаков, а с бронз е Теодора Руменова.
Петото издание на турнира за Купата на корейския посланик, което от т.г. е международно, бе открито лично от Н. Пр. Джънг Джингю. Гости на престижния турнир, за който има идея от следващата година да бъде и континентален, а финалите да се играят в България, бяха също и министърът на спорта Красен Кралев, председателят на БФТ Слави Бинев, многократният световен шампион по таекуондо мастер Юн и още много други приятели на таекуондо. Н. Пр. Джънг Джингю, който за първи път е домакин на този турнир, бе впечатлен от перфектната организация и големия брой участници.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново