Титли и медали за СКМП “Царевец” от държавното

Публикувано на чт, 24 юни 2021
717 четения

Силно бе представянето на състезателите на СКМП “Царевец” в държавното първенство, втори кръг, по модерен двубой за деца под 15 и под 13 години. Състезанието е в календара на Българска федерация по модерен петобой и се проведе в Шумен.
При децата под 13 г. (родени 2009 и по-малки) дисциплините бяха плуване 100 м свободен стил и бягане 800 метра. Участваха 58 момчета и 44 момичета от 10 клуба. Великотърновският клуб бе с десет състезатели – Виктория Гроздева, Мария Гатева, Ина Златева и Мартина Моминска при момичетата, а при момчетата взеха участие Николай Димитров, Стефан Владимиров, Самуил Хаджииванов, Йоан Десев, Теодор Чукаров и Димитър Миневски.
В индивидуалното класиране Виктория Гроздева се класира на второ място. В плуването тя завърши на пето място, но спечели убедително бягането и това ѝ донесе сребърния медал. В отборното момичетата завършиха втори, като малко не им достигна за шампионската титла. Момчетата отборно се класираха на 4-то място.
На следващия ден стартираха децата под 15 г. (родени 2007 и по-малки). В тази възраст плуването отново е 100 м св.стил, но бягането е 1600 м. Участваха 52 момчета и 42 момичета от 11 клуба. “Царевец” взе участие със 7 състезатели – Галена Василева, Калина Донева и Наталия Здравкова при момичетата, Петър Хаджииванов, Виктор Йорданов, Красен Кънчев и Камен Димитров при момчетата.
Петър Хаджииванов стана шампион, като спечели плуването и завърши втори на бягането. Отборно момчетата станаха държавни шампиони, а момичетата спечелиха сребърни медали.
“Доволен съм от представянето ни. След кратко отсъствие се завърнахме на петобойската сцена. Децата показаха характер и се бориха за всяка ценна секунда. Искам да отбележа, че в по-малката възрастова група състезателите ни са родени 2010-2011 година и физически изоставаха спрямо някои от конкурентите си. Радостното е, че догодина отново имат право на участие в тази възрастова група и се надяваме на по-предно класиране”, коментира треньорът Панайот Паздерков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново