Тинко Банабаков стана шампион на България и в новата си кат. 56 кг

Публикувано на чт, 7 Ное. 2019
275 четения

Поредна шампионска титла на България спечели Тинко Банабаков, но този път в новата си категория 56 кг. На държавното първенство в Благоевград талантът на БК “Ивайло” за първи път участва в по-горна категория, но бе отново безапелационен – четири убедителни победи, донесли му титлата и златния медал. Силното представяне на клуба допълниха и другите му двама представители. Мартин Иванов спечели бронзово отличие в кат. 69 кг, а Петър Петров в кат. 81 кг след мъжка битка отпадна на осминафинал, но показа сериозни качества.
“Доволен съм от представянето си, тъй като участвах в нова категория, но се чувствах много добре. Отдавна не бях играл 4 мача, тъй като участниците са много. Доминирах във всички срещи. Пролетта бях шампион в кат. 52 кг, сега спечелих и на 56 кг. Ще се готвя за олимпийските турнири, целта ми е Олимпиадата, а после ще мисля и за професионалния бокс”, сподели Тинко Банабаков, който отскоро помага и на Евгени Донев в тренировките при по-малките.
“От две години играя при мъжете. Пролетта загубих първия си мач, но сега показах качествата си. В първите два мача отказах съперниците си, в третия направих равна игра с титуляра в моята категория и доказах, че имам качества да стана и първи. Доволен съм и от бронзовия медал”, заяви Мартин Иванов.
“Исках да видя как Тинко се чувства в тази категория. Той обаче е много подготвен и си изпълни задачата перфектно – стана безапелационен шампион, като игра блестящо. Мартин Иванов за жалост има само две състезания, по нищо не отстъпваше с изключение на опит, спечели бронзов медал. Петър Петров е с добро представяне, но отпадна на осминафинал от силен състезател след мъжка битка. Влияние оказва липсата на конкурентна среда, защото за разлика от столичните клубове тук нямаме спаринг партньори. Изключително доволен съм от представянето на всички момчета през годината за постигнатите успехи”, обобщи треньорът Евгени Донев, който връчи и парични премии на най-отличилите се състезатели на клуба.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново