Тинко Банабаков спечели бронз от турнира на ЕС във Валядолид

Публикувано на вт, 20 Ное. 2018
186 четения

Бронзов медал спечели великотърновският боксьор Тинко Банабаков от първенството за мъже и жени от държави членки на Европейския съюз, провело се в испанския град Валядолид. България бе представена от четирима боксьори, сред които и представителят на БК “Ивайло” и завоюва две отличия.
Тинко Банабаков стартира с успех в кат. до 52 кг, като първо надделя над ирландеца Конор Куин с 4:1 съдийски гласа. На 1/4-финалите съперник на нашия национал бе германецът Тарик Ибрахим, който почиваше в първия кръг. Последва нова убедителна победа на нашето момче с 4:1 гласа – 29:27, 29:28, 28:29, 29:28, 29:28, която му гарантира поне бронзов медал.
До полуфиналите достигнаха двама от българските представители. Там Тинко Банабаков срещна англичанина Уилям Коули, победил с 5:0 Козмин-Петре Гирляну от Румъния, и отстъпи с единодушно съдийско решение, но се прибира с медал от първенството на Европейския съюз.
Петър Белберов (+91 кг) също си осигури поне бронз, но на полуфиналите постигна победа над представителя на домакините Гадфа с 3:2 съдийски гласа. В мача за златото Белберов се изправи срещу англичанина Кларк, спечелил с 5:0 срещу Марко Милун от Хърватия и отстъпи също с 5:0, което му донесе сребърен медал. Така българските боксьори се завръщат от Валядолид със сребърно и бронзово отличие.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново