Тинко Банабаков с втора победа на професионалния боксов ринг

Публикувано на чт, 18 Ное. 2021
321 четения

Втора победа във втория си мач в професионалния бокс грабна великотърновският състезател Тинко Банабаков. Това се случи на галавечерта “Макс Файт 47” в София, като срещата бе в четири рунда.
Съперник на талантливия великотърновец бе един от най-опитните български боксьори – Стефан Славчев, който има 37 двубоя зад гърба си.
Тинко тотално превъзхождаше съперника си и след края на мача бе обявен за победител с пълно съдийско единодушие.
“2-0. Благодарности към екипа, който стои зад мен, в лицето на Евгени Донев, Alexeev Boxing Promotions, всички тренировъчни партньори, помогнали ми в подготовката, и не на последно място спонсорите, които въпреки трудните времена остават неразделна част от моя път”, коментира след успеха Тинко Банабаков. Той дебютира в професионалния бокс с успех през лятото, когато неговият съперник Траян Славев – Палката беше дисквалифициран.
“Това са рейтингови мачове. Тинко излезе на първо място в неговата категория до 57.2 кг и е 16-и в ранглистата на България. Очакват се вече по-сериозни противници, за да може да се изстрелва по-нагоре”, коментира президентът на БК “Ивайло” Евгени Донев.
На боксьорите от клуба предстои участие в държавното първенство за мъже следващата седмица във Варна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново