Тинко Банабаков би шампиона на Англия в Олдъм

Публикувано на пн, 6 мар. 2023
2681 четения

Четирикратният Спортист №1 на В. Търново Тинко Банабаков победи по точки британеца Ибрахим Надим на негова територия в Англия. На профи ринга в Олдъм възпитаникът на треньора Евгени Донев се представи великолепно срещу корав и много качествен съперник. Банабаков показа превъзходство във всеки един от рундовете по пътя към поредната си победа на професионалния ринг с пълно съдийско единодушие. Успехът беше бурно аплодиран от големия британски боксьор от близкото минало Рики Хътън, който беше впечатлен от качествата на българина.

Преди сблъсъка на ринга в Олдъм великотърновецът бе с актив от 4 победи (2 с нокаут), а Надим имаше 9 успеха (2 с нокаут). Заедно с Тинко в Англия е и личният му треньор Евгени Донев, който бе в ъгъла за поредната важна битка на своя състезател.

Преди мача двамата гостуваха на един от най-зрелищните английски боксьори на професионалния ринг Рики Хътън, който прекрати кариерата си преди повече от 10 години. Той е имал огромният шанс да се изправи срещу велики боксьори като Флойд Мейуедър и Мани Пакиао. В момента Хътън е промоутър и треньор. Сред неговите възпитаници е по-малкият брат на Тайсън Фюри – Томи.

Веднага след успеха срещу Ибрахим Надим, великотърновският боксьор беше предизвикан за нов двубой на Острова от Брад Стрейнд (9:0 победи). Срещата би трябвало да се състои на 25 март, ако британецът не размисли, след като видя какво може Тинко Банабаков срещу шампиона на Англия.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново