Тежки загуби на “Павликени” и “Академик”

Публикувано на вт, 3 сеп. 2019
175 четения

Отборите на “Павликени” и “Академик” допуснаха тежки загуби в четвъртия кръг на Северозападната Трета лига. Павликенчани бяха разбити с 5:1 при гостуването си на “Севлиево”, а свищовлии паднаха у дома с 1:3 от “Локомотив” (Мездра). След този кръг “Павликени” заема 8-ото място с 5 точки, а “Академик” – 9-ото с 4 точки.
“Академик” – “Локо” (Мз) 1:3
В 17-ата минута гостите от Мездра поведоха в резултата с попадение от дузпа на Валдемар Стоянов преди почивката. Наказателният удар бе отсъден, след като топката срещна ръка на бранител. За свищовлии Милен Петров имаше страхотен шанс да отбележи, но го пропусна.
Домакините успяха да изравнят в началото на втората част, като точен бе Милен Петров. Той се разписа с техничен удар от малък ъгъл, прехвърляйки вратаря на локомотивци. В 63-ата минута обаче Антонио Йорданов успя да се разпише за 1:2, оставайки сам срещу стража на домакините.
“Студентите” имаха претенции за дузпа след интервенция на защитник в краката на Кристиян Иванов, но реферът не бе на същото мнение. Крайното 1:3 за “железничарите” оформи Антонио Йорданов, след като Милен Петров върна лошо топката към вратаря на “Академик” и тя бе отнета.
“Загубихме, след като допуснахме грешки, но имаме претенции и към някои решения на рефера. Бях близо до ситуацията, в която бе отсъдена дузпа срещу нас и смятам, че ръката на нашия футболист бе в естествено положение. Имаше нарушение срещу Кристиян Иванов, което бе подминато, вместо да се отсъди дузпа”, коментира Стефан Трайков – играещ треньор на “Академик”.
“Севлиево” – “Павликени” 5:1
Павликенчани започнаха добре мача и шанс да открие резултата пропусна Красен Славчев, който стреля с глава в аут при статично положение. След това обаче започнаха да грешат и получиха три бързи гола, които предрешиха крайния изход на мача. В 19-ата минута Николай Николаев загуби топката в половината на тима си и това доведе до попадение на Атанас Георгиев за 1:0. Веднага след това лошо отиграване на Станимир Андреев, заел мястото в състава на заболелия Александър Узунов, доведе до нова възможност за севлиевци и гол на Велислав Данчев за 2:0. Алекс Георгиев вдигна на 3:0 в 29-ата минута, а само след дме минути Велислав Данчев покачи на 4:0.
След почивката Алекс Георгиев в 58-ата минута доведе резултата до 5:0. Чак в края на мача павликенчани стигнаха до почетен гол – реферът Милен Въжарски отсъди дузпа за нарушение срещу Стефан Гинчев, който потърпевшият реализира за 5:1.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново