Теренът на “Ивайло” готов до края на юни, този до спортното – до август

Публикувано на чт, 16 май 2013
565 четения

Обновеният терен на стадион “Ивайло” ще бъде напълно готов до края на юни, увери кметът Даниел Панов. Работите бяха леко забавени заради скалистия терен, но те вървят в добри темпове и в края на следващия месец новото тревно покритие с поливна и отоплителна система ще бъдат готови.
Обществената поръчка за строежа на изкуствен терен в района на Спортното училище е приключила без обжалване и до две седмици трябва да започне работа. Два месеца са необходими за изграждането на терена, осветлението и трибуните, така че в началото на август и той трябва да функционира, заяви кметът.
Днес той има среща и с управителя на плевенската фирма “Хоризонт”, тъй като разрешителното за строеж на подземния комплекс западно от стадион “Ивайло” вече е излязло. Върху него по договор с Общината ще има изкуствен терен с осветление и Даниел Панов иска да чуе кога започва строежът.
Общината вече работи по възстановяването на футболния терен в НВУ “В. Левски”, който също ще се ползва от школата. И занапред стадионът в Дебелец ще бъде ползван за тренировки от бъдещия мъжки отбор на Велико Търново.
Новината, която Даниел Панов съобщи, е, че в ход е процедура за изискване от държавата терена на старото игрище “Спартак” в района на жп гарата. Писмото до Министерството на регионалното развитие вече е изпратено, като кметът има намерение да възстанови и този терен, който ще бъде с естествено тревно покритие. Отделно в града се предвиждат няколко тревни площадки с по-марки размери.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново