Четвърта поредна шампионска титла за Мирослав Ангелов

Публикувано на ср, 13 окт. 2021
75 четения

Пилотите на “Мегапорт Рейсинг” Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Rally 2 Evo завършиха на второ място в рали “Стари столици”, с което екипът си осигури четвърта поредна рали титла. В състезанието триумфира Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9, които завършиха на 20,2 сек. пред Ангелов и Гаджев. Трети на 3:22,7 мин. зад лидера останаха Антон Титов и Динко Георгиев с Skoda Fabia R5 Rally 2, също от “Мегапорт Рейсинг”, с което тимът получи купата в отборното класиране за състезанието и е шампион за сезона.
Основният конкурент на Ангелов и Гаджев в родния шампионат Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9 отпадна поради технически проблеми. Шампионите спечелиха 4 от 5 отсечки за състезателния ден.
“Сезонът е повече от успешен за нас. Станахме шампиони по рали за четвърти път у нас и за втори в балканския рали трофей. Имахме трудности от техническо естество само в Сливен, но се случва. Все пак за два сезона това бе единственият ни проблем. Направихме първото състезание на макадам в Румъния.
Изключително съм щастлив от първата победа в рали “Сърбия”. Там се събраха три автомобила R5 от нашия шампионат, интересно бе завръщането на Пламен Стайков, което бе допълнителна мотивация за нас. В Шумен трябваше да завършим на всяка цена заради изгубените точки в Сливен, поради което на мъглата и тежките атмосферни условия решихме да не рискуваме. Изоставането ни бе трудно заличимо днес, но карахме с много добро темпо за нас и за публиката”, коментира Мирослав Ангелов.
Амбицията на шампионите е повече състезания в чужбина през 2022 г. “Много съм доволен от сезона и темпото, което показваше Мирослав. Вдигна скоростта, а в Сърбия постигахме по-бързи времена от победителя в предходната година Душан Боркович”, поясни Петър Гьошев, собственик на “Моторспорт Академи”, която осигурява техническата помощ за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново