Четири етърки заминаха с националния отбор за евроквалификации в Австрия

Публикувано на пт, 17 май 2013
1007 четения

Петя Кръстева, Деница Иванова, Станислава Димитрова и Лидия Ковачева (отдясно наляво). сн. личен архив

Четири хандбалистки на “Етър-64” бяха включени в националния отбор на България за девойки, родени 1994 и 1995 г., за започващите днес европейски квалификации в Австрия. От ноември селекционер на тима стана Йонка Генчева, а нейн помощник ­ Веселина Златева. Тимът бе сформиран и се готвеше за настоящите квалификации за европейско първенство, като дори имаше идея да бъде включен в състава на “А” група, за да се обиграва.
Деница Иванова, Петя Кръстева, Станислава Димитрова и Дария Събева са състезателките от “Етър-64”, извикани за отговорното изпитание. За жалост, в последния момент отпадна вратарката Ивона Петкова, която счупи ръка.
Общо 15 хандбалистки са включени в групата, която вчера отпътува за Австрия. Водач на делегацията е президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов, а в нея е и директорът на националните отбори Христо Коев.
Мачовете ще се играят в гр. Тулн, който е на Дунав и се намира само на 30 км от столицата Виена. България е в една квалификационна група заедно с отборите на Австрия, Холандия и Армения. За европейското се класират първите два отбора от групата.
“В петък играем с Холандия, на следващия ден с Австрия, а в неделя ­ с Армения. Имахме сериозни шансове за класиране, но ни сполетяха три много неприятни контузии ­ нашата вратарка Ивона Петкова счупи ръка, вратарката на “Шумен” скъса менискус, както и гардът Глория Павлова. При тяхното отсъствие вече ще ни е много трудно, но ще се опитаме. За тази цел ни трябва победа срещу домакините или Холандия, ако приемем, че Армения е аутсайдер в групата”, коментира преди тръгването Атанас Атанасов.
След завръщането на националките в родния хандбал предстои финалът за титлата между “Етър-64” и “Бъки”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново