Червен картон реши мача “Етър” – ЦСКА

Публикувано на пт, 1 Ное. 2019
178 четения

“Етър” загуби с 0:4 от ЦСКА-София мач, който можеше и да спечели, но бе решен след една ситуация в 53-ата минута. Здравко Илиев, който вече имаше жълт картон, влезе остро на съперник до тъчлинията и реферът Ивайло Стоянов му вдигна втори и съответно червен. До този момент резултатът бе 0:0, а по-чистите положения бяха пред вратата на гостите, но после всичко рухна…
Етърци започнаха мача прибрано, като дебнеха своите мигове за атака. Още в 4-ата митнута Крум Стоянов центрира отляво и Боджадж стреля на сантиметри над гредата. ЦСКА-София отговори само с един удар на Евандро, който не затрудни Христо Иванов.
“Виолетовите” по чудо не поведоха до почивката. След центриране на Иван Стоянов отляво защитник успя да избие топката, после отново Иван Стоянов бе съборен пред пеналта. От фаула Красимир Станоев стреля, но Бусато извади в корнер. Най-чистата възможност бе в 41-ата минута, когато Боджадж се пребори за топката и пусна чудесен пас към Дани Младенов, но той стреля до гредата.
В 53-ата минута Здравко Илиев, чийто първи жълт картон бе доста пресилен, влезе необмислено на съперник и “Етър” остана с десет души. Въпреки това “виолетовите” отново можеха да открият – Младенов чудесно намери Иван Стоянов, но вратарят излезе и изби, топката попадна у Руменов, който обаче не можа да вкара.
ЦСКА-София реши мача с 4 гола само за 18 минути. След корнер Албентоса стреля с глава, Христо Иванов изби, но Евандро довкара за 0:1. Само след 4 минути Станоев върна спорно назад топката, Али Соу я овладя и удвои резултата. Нов негов удар бе спасен от Христо Иванов, но в 75-ата минута с далечен удар в ъгъла Отабор вкара за 0:3. Четвъртото попадение за “червените” вкара капитанът Петър Занев със силен удар от фаул в 81-ата минута.
“Етър”: Хр. Иванов, Кр. Стоянов, Дюлгеров, Хубчев, Ив. Иванов, Здр. Илиев, Станоев, Руменов (90 Н. Колев), Ив. Стоянов, Боджадж (86 Димитров), Младенов (81 Ковачев).

Росен Кирилов: “Играхме много добре, но просто
ни отрязаха главата…”

“Основно повлия червеният картон и чистите ситуации, които имахме преди и малко след него. Ако някой ми беше казал преди мача, че ще го загубим с 4:0, щях да го обявя за чисто луд. Но това е футболът. Не успяхме да вкараме в три стопроцентови ситуации. Дори след картона се чудя как Румен Руменов изпусна през второто полувреме чисто положение. Срещу ЦСКА не можеш да изпускаш толкова. Начинът, по който играхме, ни носеше успех – затворихме пространствата, атакувахме… Трябваше да вкараме.
Първият жълт картон беше абсолютно пресилен за Здравко Илиев и реши мача. Правиш първо нарушение, и то никакво, след това второто полувреме веднага го гониш и решаваш мача… Но както и да е… Какво да кажа? Не може по този начин един отбор, който се бори и заслужава да победи, да му отрежат главата. Искам да си го кажа. Не съм съгласен до 15-ата минута да ни нашари с 2-3 жълти картона, и на Станоев нямаше никакъв картон. После момчетата не смеят да влязат в единоборствата. За мен това ни ощети и да не казвам по-тежки думи. Но съм длъжен да си го кажа! Да не казвам по-тежки думи, за които ще съжалявам. До червения картон играхме по-добре, а ЦСКА нямат идея как да вкарат гол – два мача да играем! И да решиш така мача – за мен не е сериозно!
Какво да очаквам от “Левски”? Играем с другия голям гранд и пак ще е тежко. Ще опитаме да ги затрудним и да вземем точки. Ще се опитаме да направим добър мач и да вземем точки, по възможност и да спечелим.
Не мога да разделя домакинствата от гостуванията ни, тъй като последните два месеца имахме половин отбор контузени и отсега ще гледаме да подобряваме играта и да събираме повече точки.
Ако направя ретроспекция на изиграните досега мачове, можеше да сме 3-4 позиции по-нагоре. Изпуснахме много точки в мачове, които бяхме вече спечелили. Травмите ни повлияха зверски. Днес до червения картон стояхме много добре и съм сигурен, че щяхме да имаме повече ситуации и щяхме да победим. Дори с човек по-малко стояхме също добре и изпуснахме 100%-ова ситуация. Вкараха ни гол от корнер, стара наша слабост. Вторият гол беше абсолютен подарък, за да се стигне до резултат, който не заслужаваме. Има миникриза, но тя е на резултати. Но вярвам, че отборът ще играе все по-силно. Надявам се за в бъдеще да нямаме тежки контузии и “Етър” ще подобри играта си.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново