Талантите на Балетна школа “Класика” се представиха отлично в два конкурса

Публикувано на вт, 19 Ное. 2019
187 четения

Солистките на Балетна школа “Класика” към НЧ “Надежда-1869” в старата столица се завърнаха от успешно участие в Националния конкурс за класически, характерни и съвременни танци “България танцува 2019”, което се проведе в Димитровград. Журито в състав доц. Диляна Никифорова, доц. Анна Пампулова, Дарина Бедева и Сара-Нора Кръстева наградиха Нели Тончева с три сребърни медала в трите стила. Михаела Семова също зае второ място при най-малките деца.
Преди това момичетата се представиха в “Танцова спартакиада 2019”, която се проведе от 8 до 10 ноември във Велико Търново. Всички изпълнители бяха оценявани от компетентно жури, част от което бяха доц. Бисер Деянов и Елица Луканова.
Момичетата с ръководител Марин Удварев бяха абсолютни фаворитки и в трите възрастови категории в стил “Класически танц”. При най-малките Нели Тончева зае първо място, а на второ бе поставена едва шестгодишната Михаела Семова.
Във възрастовата група 12-16 години се представи дванадесетгодишната Магдалена Христова. Тя зае първо място с най-много точки във всички възрасти в стил “Класика”, за което беше наградена и с паричен “Ваучер за шампиони”. Със златен медал при най-големите в класическия балет се окичи и Ралица Чокойска.
В стил “Характерни танци” момичетата от школата изпълниха три испански танца, за които бяха наградени с един златен медал за Нели Тончева и два бронзови за Магдалена Христова и Ралица Чокойска. В стил “Съвременни танци” осемгодишната Нели отново грабна златен медал, с което стана единственият солист на конкурса с три първи места в трите стила.
Сега работата в школата е насочена към Коледния концерт, който изпълнителите подготвят. Той ще се състои на 16 декември в ДМТ “Константин Кисимов”.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново