Свищовлийка стана вицешампионка по борба

Публикувано на ср, 16 ян. 2013
433 четения

Марине Никогосян (вдясно) е печелила в отличия по джудо, самбо, свободна борба и сумо.

Свищовската спортистка Марине Никогосян спечели сребърен медал от държавното първенство по свободна борба за жени. 60 жени от цялата страна премериха сили в тренировъчната зала “Арена Армеец”. В тежката категория до 72 кг в отсъствието на Станка Златева до финалната схватка достигнаха Виктория Бобева от Димитровград и Марине Никогосян. Преди това свищовлийката се справи с 2 съпернички, а на полуфинала надви съотборничката си от клуб “НСА Академик” Габриела Василева. В мача за титлата Никогосян загуби от Бобева и остана със сребърен медал.
Свищовлийката е сред най-универсалните родни спортистки. Тя е многократна шампионка по джудо и самбо, медалистка от европейски първенства в тези спортове. От 3,5 г. тя се състезава и по сумо, като има сребърен медал от европейско първенство и отличия от републиканското.
Междувременно новият старши треньор на националния отбор по борба св. стил Валентин Райчев обяви, че предстои да се прецизират категориите на някои състезатели. Михаил Ганев участваше в германската бундеслига в кат. 96 кг, както и в тежката кат., но според Райчев Мишо трябва да си остане в кат. 84 кг. Друг първенец на Планетата Радослав Великов пък обяви, че ще почива до европейското първенство за мъже, което ще се проведе в Тбилиси (Грузия) в края на март.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново