Свищовлии останаха на секунди от успеха в Дряново

Публикувано на вт, 10 сеп. 2019
114 четения

Свищовският “Академик” се размина със заслужена победа при гостуването си на “Локомотив” в Дряново. Тимът водеше с 0:1 чак до 87-мата минута, когато от дузпа дряновци измъкнаха равенството.
“Студентите” изиграха много добър мач и имаха доста шансове. Милен Петров пропусна най-чистото положение за гостите преди почивката, оставайки сам срещу вратаря на “железничарите”. В началото на второто пък двама играчи на гостите от Свищов се разминаха с топката във вратарското поле на домакините.
Резултатът бе открит в 54-тата минута, когато Милен Петров отбеляза много красив гол за 0:1. От границата на наказателното поле той прехвърли с глава стража на локомотивци.
В следващите минути Петров, Константин Иванов и Павел Петков имаха нови шансове да удвоят преднината на “студентите”, но не успяха. Така дойде 87-мата минута, в която защитник на “Академик” извърши нарушение в пеналта и реферът Георги Давидов отсъди дузпа. Николай Банов стреля точно и измъкна точката за “Локомотив” – 1:1.
“Пропуснахме 3-4 добри положения, ударихме и греда, но не успяхме да отбележим втори гол и да затворим мача. Доволен съм от представянето на момчетата, дано продължават все така. Дузпата в полза на домакините е безспорна. За нас проблем се явява късата резервна скамейка, имаме много контузени състезатели”, коментира играещият треньор на “студентите” Стефан Трайков.
“Академик”: Николов, Йорданов, Трайков, Ангелов, Пендов, Аначков, В. Иванов, Цветанов, Петров, Петков, Кр. Иванов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново